Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Kõik panipaikadest

Panipaigad on tänapäeva kodude sisustamisel väga olulisel kohal.
Miks?
Sest neid on vaja kõikide asjade hoiustamiseks, mida meil igapäevaelus rohkem või vähem vaja läheb. Kui kogu meie maine vara on majas või korteris laiali, ei leia me ise sellest korralagedusest midagi üles ning kindlasti ei anna see mitte midagi märkimisväärset juurde kodu hästi läbi mõeldud sisekujundusele.

Kõigepealt tuleks sorteerida ära kõik, mida näete, ja kui leiate, et seal hulgas on ebavajalikke esemeid, siis saab nendest kohe vabaneda ning järelejäänud asjadele võib hakata otsima otstarbekaid panipaiku. Läbi tuleks mõelda ka see, et milliseid asju on teil vaja igapäevaselt, milliseid kord kuus ja millised haruharva, vastavalt sellele saab neid ka paigutada kas käeulatusse, kappide otsa või suisa pööningule/keldrisse.

SEINAKAPID

Vastavalt ruumi kujule ja eripärale on sisseehitatud kappide eelis see, et need muudavad ruumi avaramaks, kuid samas täiustavad kodu ja võivad ka stiilsed välja näha. Kui planeerite sisseehitatud garderoobi juba ehitusjärgus, saate kujundada selle täpselt vastavalt oma vajadustele olenevalt sellest, kas ja kui palju ruumi vajate rippuvatele, riiulitele jne.
Sisseehitatud seinakapp ei pea olema ainult kinnine ustega suur monstrum, vaid võib olla näiteks erineva avatud riiulitega sein raamatute hoiustamiseks, mille avad on erineva suurusega. Puuduseks võib pidada sisseehitatud panipaiga püsivust, sest seda ei saa kolimisel kaasa võtta ja järgmisel elanikul ei pruugi olla sama maitse, mis teil. Lisaks sellele, ei saa sisseehitatud seinakappi ühest toast teise liigutada ja sellega ruumide otstarvet muuta.


EBATAVALISEMAD PANIPAIGAD

Tihti on kodudes mitmeid selliseid nurgakesi nö surnud ruum, mis kogub vaid tühjalt tolmu. Näiteks on võimalik väga hästi paniapigana ära kasutada trepi alust, akende ja voodite alust ja miks mitte ka valamaute alust ruumi (poest võib leida torude ümber paigaldamiseks mõeldud riiulkappe).
Üheks heaks lahenduseks on ka ratastel kapp, mida saab lükata kitsastesse tühimikesse. Ruumi kokkuhoiu mõttes saab paniapigana kasutada ka trepiastmetesse peidetud sahtleid või teha lahtine trepp, mille pikendatud astmed moodustavad näiteks raamaturiiuli.




Mitte küll nii ebatavaline, kuid vahel tähelepanuta jäetud panipaik on voodialune. Väga edukalt saab sinna osta või lasta teha valmiskastid, kuhu hetkel mitte vajaminev kraam eest ära panna. Kasulik oleks need kastid paigaldada rullikute peale, et neid oleks voodi alt mugav kätte saada.


Trepiastmed on tavaliselt kohad, mis seisavad tühjalt ja nende otstarve on üksnes kahe korruse ühendamine. Kui see ruum on liiga väike, et sinna mõni kapp paigaldada, siis võib peaulatusest kõrgemale paigaldada riiuli, kus hoida harvakasutatavaid esemeid või raamatuid. Kitsama raamaturiiuli saab ehitada ka trepi kõrvale mööda seina üles jooksma.


Kui teil on kodus vana kamin, mida keegi tegelikult ei kasuta, siis võib lasta selle eemaldada ja viimistleda vastavalt teie soovidele vahvaks väikseks panipaigaks, kus hoiustada näiteks ajakirju ja -lehti, raamatuid, muusikakeskust või suisa televiisorit.


ERALDISEISEV PANIPAIK

Eraldiseisvate panipaigad võivad olla väga luksuslikud ja mingi kindla otstarbe jaoks kujundatud, kuid väga efektselt mõjub ka mõne vana mööblieseme ümberdisainimine ja väike kohendamine. Kõige mugavamad on panipaigad, mida saab lihtsalt liigutada näiteks rataste abil.


KUI ON, MIDA EKSPONEERIDA

Avatud riiulid on kõige lihtsam viis iluasjade, raamatute või näiteks kunsti näitamiseks. Miinuseks on kindlasti see, et pidevalt koguneb esemete peale tolmu ja korisama peab üpris tihti. Neid avatuid riiuleid tehakse erinevast materjalist ja pea igasuguse kujuga. Kindlasti peab kontrollima, et riiul oleks sobivast materjalist ja kannataks raskust, mida plaanite seal peal hoiustada, muidu võib juhtuda, et ühel ilusal päeval kukub riiul lihtsalt kokku. Puhtusehullud peaksid oma vaatamisväärsusi eksponeerima ilmselt klaasi taga. Väga oluline on ka eskponeerimiseks mõeldud panipaiga valgustus, mis peaks olema küll diskreetne, aga samas ka silmatorkav. Valgustus tuleks paigaldada juba ehitusfaasis, et vältida hiljem rippuvaid juhtmeid ja nähtaval olevaid lüliteid. Väga efektne on valgustus klaasustega kapis. Kui avatud riiulil olevad esemed ei ole mõeldud kõigi silamdele või valitseb seal korralagedus, saab peita seda ruloo või kardinaga. Samuti võib riiulitele paigutada punutud korvid või kastid asjade tarbeks, mida ei soovi kõigi silme alla jätta.




Hästi organiseeritud hoiusüsteemide eelis on ka aja kokkuhoid. Tavaliselt algab ju koristamine sellest, et põrandalt ja kappidelt tuleb eemaldada koristamata asjad ja alles siis saab hakata tolmu võtma, kui aga igal asjal on oma koht, siis muutub ka igapäevane koristamine lihtsamaks ja kiiremaks.

Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod:
www.localbigwig.com
dornob.com
www.furniturefashion.com/
www.designstudio210.com
www.neathome.net
tinyassapartment.blogspot.com
www.freshome.com

Lisätty: 28.06.2011

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

ACCENTA valmistaa kaikki keitiöt raaka-aineista, hanketu vanhaisista Länsi-Euroopan yrityksistä, korkein laadun takuun kanssa.
Jatkuvasti uudistaen ja täydentäen ehdotuksia, me voimme toteutua kaikkia asiakan haluja, jotka ovat sitoutunut muotoilun tyylien kanssa. Me käytämme alkuainet alkuainet puusta, lasista, akrilista ja toisesta aineista, luotaan sointuvan keitiön ilman.
Koristaen tilausta, ostaja voi valita väriä, fakturia, tarpeet ja keitiön tyylin yhdistelmää. Mutta kaikein tärkeä on se, että ostaja voi heti lisätä oman keitiön erilaista teknikaa. Ostaja ei tarvitse olla huolissaan kuljetuksesta, asetuksesta ja hinnasta.

katso lisää