Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Ühetoalised korterid

Ühetoalise korteri sisustamine võib osutuda keerukaks kuna üldjuhul on tegemist väikse ruumiga, kuhu peab mahtuma mitu eriotstarbelist nö. nurka. Lisaks sellele peaks kõik kokku moodustama ühe stiilse terviku.
Magamistoa osa koosneb tavaliselt ainult voodist, öökapist või vahel ka riidekapist. See on korteri kõige privaatsem osa ning oleks hea, kui voodinurga saaks mingil määral muust elamisest eraldada. Selleks võib kasutada mõnda dekoratiivset vaheseina, kardinaid, riiulit või lükandust. Väga väikse korteri puhul tasuks kaaluda kokkukäivat voodit, mille saab näiteks seinast välja tõmmata või päevasel ajal muul viisil ära „peita“.



Multifunktsionaalne mööbel on stuudiokorteri sisustamisel üks otstarbekamaid lahendusi. Kuid kui kasutada on veidigi rohkem ruumi, saab vahva ja hubase elamise ilma mööbliesemeid peitmata.

Kuigi võib tunduda, et ühetoalises korteris peaks kasutama vaid heledaid ja samu värvitoone, võib ruumi osi eraldada just värvivalikuga.


Väikest elamist saab visuaalselt muuta suuremaks ka erinevate nippide abil nagu näiteks peeglite kasutamine.


Valgust ja ruumikust annavad ka heledad toonid ning nupukad valgustuslahendused, mis aitavad teha ruumi sopilisemaks ja seega visuaalselt suuremaks.



Elutoaosas on tavaliselt diivan, telekas ja võibolla ka diivanilaud, olenevalt korteri suurusest. Kui otsustate laua kasuks, siis proovige leida selline, millel oleks sahtlid või mille all saaks asju hoiustada. Nii saate käest ja silma eest ära panna telekapuldid, ajalehed, ajakirjad jne. Et ka külla tulnud sõpradel kuskil istuda oleks, võiks kasutada põrandapatju või suuri diivanipatju, mida on muul ajal lihtne ära paigutada, et need ei võtaks liialt palju põrandapinda.

Parim koht raamatute ja muude tarvikute paigutamiseks on seinad. Kui vaba ruum põrandal hakkab otsa lõppema, kruvige seina riiulid või kapid ning paigutage nipsasjad seintele.


Kuna köök ei saa just olla väga suur, siis ilmselt ei mahu elamisse ka söögilaud, kuid tööpinna äärde saab panna kõrged baaripukid ning nautida hommikusööki otse köögis. Diivanilaua olemasolul saab muud söögikorrad võtta ette elutoas.



Kui ruumi kõrgus kannatab, siis kindalsti on üheks nutikaks lahenduseks ka mitmetasandilisus. Naritaolisele poolkorruse saate luua kas magamiskoha või kodukontori. Seeläbi tekib nö. allkorrusele juurde ruumi kas panipaigaks või puhkeruumiks.




Ühetoalise korteri võimalused on küll piiratud, kuid see ei tähenda, et tulemus ei võiks olla hubane, stiilne ja mugav.

Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: http://fancyhomedesign.com
http://www.gutsglamgrace.com
http://studioapt.wordpress.com
http://www.bestinteriorhome.com

http://www.apartmenttherapy.com
http://www.decoist.com/
http://davinong.com/

Lisätty: 12.09.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää