Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Tervendavad sisustuselemendid!

Kas teadsid,et sisustuselemendid parandavad tervise ja enesetunde kvaliteeti? Center for Healthcare Design (CHD) on pühendunud ideele, et ruumi disain ja elemendid selles võivad parandada tervise kvaliteeti. Nende teadlased uurivad, kuidas emotsioonid on seotud haigustega ja kuidas meie ümbruskond aitab vähendada stressi ning avaldab meie meeltele terapeutilist mõju. Inimeste immuunsus võib langeda keskkonnas, mis ei ole psühholoogiliselt toetav.

Sisustuspilt: Being loved is wonderful!
Being able to love yourself is bliss!
One day it will happen to you… Alkuperä: www.spiritart.ee

Sisustuspilt: Being loved is wonderful! Being able to love yourself is bliss! One day it will happen to you… Alkuperä: www.spiritart.ee

Need avastused sunnivad tervishoiuteenuste osutajaid ja disainerid ära tundma, kuidas patsiendid ja haiglapersonal reageerivad asutuse keskkonnale. On jõutud arusaamale, et see kuidas patsiendid tunnevad ennast oma keskkonnas võib olla sama oluline, kui ravi ise. Ning see kuidas inimesed tunnevad end oma töökohas, mõjutab nende töö tulemuslikkust ja tootlikkust.
Hea võimalus suurendada keskkonna tervendavat mõju, on läbi kunsti. Paljud uuringud on näidanud, et looduse, looduspiltide ja muude asjakohaste sisustuspiltide vaatamine omab kindlat positiivset kliinilist tulemust. See vähendab stressi ning tekitab positiivseid emotsionaalseid ja füsioloogilisi (näiteks vererõhu ja südame tegevuse) muutuseid.

Sisustuspilt: And then I saw it… Alkuperä: www.spiritart.ee

Sisustuspilt: And then I saw it… Alkuperä: www.spiritart.ee

Uuringud on näidanud, et kunsti ja/või looduse vaatamine kiirendab stressist taastumist. Olles aga keskkonnas, milles puuduvad loodus või kunstilised pildid (näiteks tühjad seinad, parklad, hooned) on tunduvalt vähem tõhusad stressist taastumiseks ning võivad hoopis seda suurendada.

Sisustuspilt: The Moon is my Queen, I follow her into the dark
Not knowing whether I find home or not
Snowfall hides the path. Will I get lost?
Will I see the new day? Who am I asking this?
Silent snow covers my tracks
Where do I come from?
... Alkuperä: www.spiritart.ee

Sisustuspilt: The Moon is my Queen, I follow her into the dark Not knowing whether I find home or not Snowfall hides the path. Will I get lost? Will I see the new day? Who am I asking this? Silent snow covers my tracks Where do I come from? ... Alkuperä: www.spiritart.ee

Sisustuselemendid, mis pakuvad mugavust, privaatsust, turvalisust ja positiivset meelte stimuleerimist + perekonna toetus = tõeliselt tervendav keskkond.

Artikli algallikas >>>

Lisätty: 05.03.2014

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää