Mielenkiintoisia tuotteita

Abloy esitleb Soome turule esimest eestlase disainitud ukselinki

Eelmisel aastal Abloy disainikonkursi võitnud noore Eesti disaineri Mihkel Mälli ukselink on Soomes alanud kodu- ja aiamessi Oma Koti 2013 tõmbenumber. See on esimene ukselingimudel, mille Abloy 106-aastase ajaloo jooksul on disaininud eestlane. Võidutöö nimeks Abloy tootekataloogis on Abloy Tunne ja lingi tootmist alustati selle aasta alguses.


Ajatu ja stiilne messinglink on suurepärane sisustuselement mitmetesse kasutuskohtadesse. Disainlink kõnetab justkui kahel erineval tasandil – eemalt vaadates kandilise joonega, lähemalt soe ja käepärane. Link sobib nii korter- ja eramajade kui ka avalike ehitiste ustele ning pinnaviimistlusena on saadaval kroomitud, mattkroomitud, läikiv messing, harjatud messing ja antiikpronksi värv.

Abloy Oy Eesti Filiaal korraldas eelmisel aastal disainikonkursi uue ukselingimudeli leidmiseks. Esimesele Eestis toimunud ukselingi disainikonkursile laekus 65 tööd, mille seast zürii valis võitjaks Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini eriala tudengi Mihkel Mälli ukselingi.


Abloy Oy Eesti Filiaal on ABLOY toodete esindaja Eestis. Abloy on juhtiv lukkude, lukusüsteemide ja ehitussuluste tootja ning peamine elektromehhaanilise lukutehnoloogia valdkonna toodete väljatöötaja maailmas.

Abloy tootevalikus on 40 erinevat lingimudelit. Enamik neist on kujundatud Abloy tootearendusosakonnas, mitmed mudelid on tootevalikusse jõudnud aga Abloy korraldatud disainikonkursside tulemusena. Abloy lingimudelite autoriteks on mitmed nimekad ja tuntud Soome disainerid, nagu näiteks Janne Loiske, Tapani Holma, Alvar Aalto, Jorma Vennola, Timo Sarpaneva.

Abloy kuulub maailma juhtivasse lukustusala kontserni ASSA ABLOY Grupp.

Lisätty: 12.04.2013