Mielenkiintoisia tuotteita

Ämblik, ämblik lae peal...

Valgustidisainer Tarmo Luisu juba eelmisel sajandil disainitud valgusti Spider (maakeeli siis ämblik) inspiratsiooniallikat ei tasu kaugelt otsida – eks igasse elamisse eksib vahel mõni ämmelgas. Nüüd on valgusti vana versioon saanud pisut uuendusi, mis teevad selle valgusti veelgi paindlikumaks nii otseses kui kaudses mõttes.

Spider on sama õhuline, habraste „jalgadega“ ning toeka ämblikulaadse punnkehaga on ka see disainvalgusti. Nii nagu ämblikki laskub ta niidi otsast alla just sellisele kõrgusele, nagu parasjagu otstarbekas. Riputuskõrgust saab hõlpsalt reguleerida selleks otstarbeks tehtud trosskinnitusega.

Valgustidisainer Tarmo Luisu valgusti Spider

Valgustidisainer Tarmo Luisu valgusti Spider

Ämblikke on kahes suuruses – 8 tuleline on läbimõõduga 90 cm ja 16-tuleline läbimõõduga 140 cm.

Uus Spider on saanud on pärinud paljutki oma nooremalt vennalt. Moodsalt peened ja õhulised jalad takistavad ikka veel raskepärase vormi teket ning on proportsioonis väikese halogeenvalgusallikaga jalgade tipus. Tehniline vajadus on kooskõlas disainiga – voolujuhe on samasugune kaunistuselement, nagu painutatud ja värvitud jaladki. Nende kahe kombinatsioon annab valgustile ka vajalikku mahtu, vältimaks muljet liiga kasinalt kasutatud materjalist.
Spidereid saab ka ülestikku üksteise otsa liita, saavutamaks veelgi võimsamat ja suuremat lühtrit. Selline valgusti on väga imposantne kõrgetes ruumides, muutumata sealjuures pealetükkivaks tänu oma õhulisusele ja voolavale vormile.

Valgustile on lisandunud veel üks varjatud ja paindlikkust lisav omadus –kombitsad on võimalik vihmavarjuna kokku panna, mis välistab nende murdumise või kõverdumise transpordi käigus. Eelmise mudeli juures oli see mõnevõrra probleemiks, sest valgusti läbimõõt on küllaltki suur.

Valgustugevuselt annab valgusti hubast üldvalgust. Ühe G4 tüüpi halogeeni valgustugevus on 10W, seega koguvõimsust siis väiksemal valgustil 80 W ja suuremal 160W.

Disainer Tarmo Luisk ise peab selle valgusti kõige paremaks eeliseks asjaolu, et see sobib nii mõnegi interjööri ja stiiliga. Olles inspireeritud klassikalisest lühtrivormingust, samas moodsa joonega, võib sellega hoogsalt eksperimenteerida paljude stiilide juures.
Kokkuvõtvalt ütleb Luisk Spideri kohta niimoodi: „See on lihtsalt üks suurepärane valgusti! „

Lisätty: 25.07.2013

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää