Artikkelit ja uutiset

Huvitavad panipaigad

Kõikidel meil on palju asju aastatega kogunenud. Palju eluks väga vajalikke asju ja vähem vajalikke asju. Esemeid, mida kasutame kord aastas pühade ajal ja igapäevaseid tarbeesemeid ning riideid.

Kõikide eelpoolmainitud asjadel ja muudele kodus leiduvatele esemetele on vaja hoiustamispaika. Selleks on erinevaid võimalusi. Kõige lihtsam on minna mööblipoodi ning osta suur ja mahukas kapp. Olgu selleks siis riidekapp, nõudekapp või suursugune sektsioonkapp. Väga levinud ja tavalisest kapist mahukam lahendus on liugustega kapp. Kui aga ei taha midagi sellist, tahaks midagi hoopis omamoodi!


Mõned mõtted huvitavate panipaikade loomiseks.

Kardina taha peidetud garderoob on soodne ja huvitav lahendus. Tekstiili saab valida kodus olevate üldiste toonide järgi, mustriga või mustrita. Kõige paremini liigub raske kangas öösidega kardinapuul. Rasket kangast on lihtsam eest ära lükata. Mõistlik on enam kui pooleteise meetri laiuse garderoobi ava puhul teha kaks kardinat. Sellise lahenduse saab teha kahe seina vahelisse avasse, võimalik on ehitada otsaseinad kipsist vm kodu ehituses kasutatud materjalist ( miks mitte laudisest otsaseinad) või lihtsam melamiinist või MDF-st otsaseintega.


Miks mitte kasutada juba kaupluses valmis kujul müüdavaid ukse paneele. Värvida need endale sobivat tooni ja panna kogu muu interjööriga sobivad kapinupud. Loomulikult võib lasta sellised paneelid teha ka enda soovi järgi tellimustööna, kuid sageli muutub hind tellimustöö puhul kalliks. Kapi karkassi saab valmistada melamiinist vm analoogsest materjalist ja uksed hingedega ette kruvida. Võib kasutada ka liugukse siine. Huvitav, lihtne ja soodne lahendus.


Kui kodu on alles loomisel, siis on mõistlik plaanida juba ehituse käigus erinevaid sisseehitatud garderoobe, sahvreid ja riiuleid. Ka nende ette saab panna liikuma tekstiili või samalaadse ukse nagu elamises teised siseuksed. Võib kasutada hoopis mõnda muud huvitavat lahendust – mõni vana uks ( vt materjalid.net); tapeeditud või fotoga puitlaastplaat; valmiskujul müüdavaid uksepaneele vms. Ruumipuudusel võib ukse panna liikuma näiteks lükandukse funktsiooniga – siinidel. Jääb puhas, ruumisäästlik ja huvitav lahendus.

Meil on teatud asjadega oma side, mälestused on need mida me säilitame. Praktilisi asju me lihtsalt vajame. Teeme siis asjadele väärilised kohad, et me ei peaks tundma süümepiinu nende olemasolust ja uppuma segadusse.

Sisekujundaja,
Kadi Kärtner

Lisätty: 30.08.2010

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää