Artikkelit ja uutiset

Iittala tarbekunsti disainiikoon Aalto tähistab 75 juubelit

Alvar Aalto

Alvar Aalto

Üks tuntumaid Soome tarbekunsti disainiikoone Alvar Aalto kollektsioon Aalto tähistab käesoleval 2011 aastal 75 juubelit. Alvar Aalto disainis oma kuulsa käsitsi puhutud klaaseseme 1936 aastal toimunud IIttala konkursiks. 160 mm Aalto vaasist sai üks Iittala ja Soome tarbekunsti ikoone.


Ilu ja harmoonia igapäevaellu toomine ning ajatu disain on olnud Aalto kandev ja läbiv missioon.

Aalto kollektsioon seob endasse elegantse lihtsuse, dekoratiivsuse ning praktilise funtsionaalsuse. Aalto tööde lähtepuntiks on olnud vaba vormi põhimõtte. Tema originaalideed on interpreteeritud mitmel moel - paljude hinnangul on inspiratsiooniks Soome järved ja nende looklev rannajoon. Olles mänguline inimene, soovis Aalto võibolla hoopis tekitada interpreteerijates segadust, pannes sarja nimeks "Eskimonaise nahkpüksid". Võimalik et talle meeldis seesugune sõnade mäng või oli selle taga ta tema tegelik disainiidee.

Alvar Aalto kollektsioon on alati olnud ka väga populaarne ajatu kingitus.
Lai värvivalik ning kolletsiooni mitmekülgsus annab igale kinkijale suure valikuvõimaluste ampluaa.

Juubeliaasta auks esitleb Iittala Aalto uut Miniatuurset 55 mm kollektsiooni, mis on olnud suureks väljakutseks ka klaasipuhujatele. Mini-vaaside käistsi valmistamine nõuab täpset silma, kindlat kätt ja meisterlikkust.

Aalto Miniature Rio Brown

Aalto Miniature Rio Brown

Aalto Miniature Clear

Aalto Miniature Clear

Aalto Miniature Azure Blue

Aalto Miniature Azure Blue

Aalto Miniature Grey

Aalto Miniature Grey

Aalto Miniature Green

Aalto Miniature Green

Aalto Miniature White

Aalto Miniature White


Täiuslikku 6 miniatuurse vaasi komplekti kuuluvad Aalto originaalvärvidest: puhas valge (Clear White), helesinine (Azure Blue), Valge (White), suitsukarva halli tooni (Smoky grey), Rio pruun (Rio Brown) ning roheline (Green).

Aalto Miniature In Wooden Box, Red

Aalto Miniature In Wooden Box, Red

Juubeliaasta uue kollekstsiooni "kroonjuveeliks" on punane (Red) Aalto vaas (55 mm) elegantses Soome kasepuust valmistatud kuubis. Neid, 6 vaasi no. kinkekuupe, on toodetud vaid 1000 eksemplari iga värvitooni kohta, mis muudab ilmselt selle kollektsionääridele eriti unikaalseks ja hinnalisks ihaldusobjektiks.


Juubeliaasta auks on klaasipuhujad loonud ka 75 ekseplari, mis on valmistatud vanades puidust vormides. Piiratud koguses 3 erinevat vaasi: 140 mm roheline (Green) ja selge sinine (Azure blue) vaas ning 145 mm Rio pruun (Rio Brown) vaas.


Aalto 145 mm Rio brown

Aalto 145 mm Rio brown

Aalto 140 mm Azure blue

Aalto 140 mm Azure blue

Aalto 140 mm green

Aalto 140 mm green


2011 aasta uuteks värvitoonideks on Aalto kollektsioonis helesinine (light blue) ja Rio pruun (Rio brown), mida on toodud nüüdsest ka varasema kollektsiooni valikusse - näiteks 160 mm vaasi saab nüüdsest soetada mõlemas uues värvitoonis.

Aalto vaasid kaunistavad ka paljusid Eesti kodusid ning Aalto kolletsiooni ajatu ilu ja põhjamaiselt ilus elegants võlub meid jätkuvalt.

Kaunist kevadet ja lummavaid emotsioone 2011 aastaks!

Toimetanud: Sisustusweb, Marika Poom
Algaallikas: Iittala

Lisätty: 18.03.2011

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää