Artikkelit ja uutiset

Looduskivi - see on aegumatu mood läbi sajandite

Looduskivi – see on miljonite aastate kvaliteet koos omanäolisuse ja kordumatusega.

OÜ Mendali on tegelenud looduskiviga alates 1993. aastast. Tänaseks on Mendali suurima looduskivi valikuga salong Eestis kui mitte kogu Baltikumis. Firma teiseks tegevusalaks on teisaldatavate kergvaheseinte tootmine ning paigaldamine büroo-, kaubandus- ja kodustesse tingimustesse.

Erimõõdulised umb- või klaaslahendused toimivad efektiivsete ruumijaotajatena ning osutuvad ka olulisteks kujunduselementideks.





“Vannitoa kujunduse omanäoliseks ning kordumatuks muutmisel oleks mõttekas kasutada looduskivi. Looduskivil pole koopiat – iga kivi on originaalne ja täiesti erisugune. Nii nagu inimesedki. Ei ole maailmas täpselt ühesuguseid inimesi. Kõiki on üks. Sama on ka looduslike materjalidega,” võrdleb salongi juhataja Mati Müürisepp tabavalt. “Kui glasuurplaat on täpselt ühesugune sadades või tuhandetes ruutmeetrites, siis looduskivi puhul pole ükski kivi täpselt samasugune. Iga kord saadakse kordumatu tulemus – sõltuvalt tellija või ehitaja fantaasiarikkusest kivide valimisel ja paigaldamisel. Isegi sama kivi ostes pole kaks erinevat objekti kunagi sarnased. Alati on paigaldustulemus ja looduskivi muster erinevad. Looduskivi kasutamise puhul on välistatud, et naabri juurde sattudes on tal seinas või põrandal täpselt samasugune looduskivi. Teiseks on looduskivi alati moes. Kui glasuurplaadi trendid vahelduvad, siis looduskivi on ajatu. Looduskivi kasutamine kujunduses on moekas, sõltumata sajandist,” tõdeb Müürisepp.


Vannituppa kvartsiit

Vannituppa tasub Mati Müüriseppa sõnul valida alati kvartsiit, mis on looduskivi tippklass. Tema tihedus, vastupidavus ja väike veeimavus võimaldavad kivi lihtsa vaevaga hooldada. Vannituppa sobib ka kiltkivi või looduslik dekoratiivkivi. Kõikidele looduskividele müüakse Mendalis professionaalset hooldussarja Steinfix, mis jätab looduskivile küll hingava pealispinna, aga kaitseb mustuse ja veeimavuse vastu. Sarjas on tooteid kivi hoolduseks, pesuks, plekieemalduseks jne, mille abil kindlustada looduskivi puhas väljanägemine. Siiski tasuks vältida poorseid kive vannitoas ja põrandal, sest need imavad mustust ja niiskust. Ning arvestades meie külmasid talvesid, tuleks välistingimustes, näiteks terrassidel, kasutada võimaluse korral kvartsiiti.



Looduskivi puhul ei saa öelda, mis on ilus ja mis pole. Ilu on vaataja silmades - kõik võib olla ilus ja harmoneeruv. Kuid iga klient peab ise valima, missugune tonaalsus talle sobib ja meeldib. Vannitubades, esikutes ja terrassidel tuleks libeduse vältimiseks arvestada, et looduskivi oleks naturaalse (murtud) pinnaga ehk lõhestatud. Mendalis müüakse ka looduskivide professionaalset paigaldussegu – Kiviliimi tootesarja. Segusid on erinevates värvitoonides ja need on mõeldud nii erinevate kivide kinnitamiseks kui ka vuugitäideteks. Looduskivi eeskujul hingab ka Kiviliim. Kui niiskus satubki looduskivi alla, siis Kiviliim n-ö hingab end läbi looduskivi kuivaks. Kivi alla ei teki niiskust ega bakterikoldeid. Mendalis on müügil ka vahendeid hüdroisolatsiooniks ehk veetõkkeks, mis tagavad täieliku veeluku, kuid kindlustavad parima nakke paigaldusseguga Kiviliim. “Kogu vannitoa ulatuses pole mõtet neid kasutada, kuid seal, kus asub dushsh, otse loomulikult,” nendib Mati Müürisepp.



Salong kui kivimuuseum Mendali laos on üle 6000 m2 looduskive, mis annab kliendile kivi ostmisel valikuvõimaluse. Kui kivi muster ei meeldi, siis on võimalik tulla ja kivi vahetada sobivama vastu. “Kuna looduskivi ei saa panna nii, et täna meeldib, aga homme vahetan välja, tasub hoolikalt valida,” selgitab Medali juhataja. Mendali näidistesaalides on kümnetes ruutmeetrites kõikvõimalikke lahendusi kividest ja nende paigaldusstiilidest. See tähendab, et erinevad kivid on erineval viisil paigaldatud põrandale või seina, nii väliskui ka siseruumidesse, eesmärgiga anda kliendile ettekujutus kivi väljanägemisest paigaldatuna, samuti ka paigaldusvõimalustest. Lisaks on väljas ka erinevate töötlusviisidega saadud tulemused: kivigiljotiini või - noaga töödelduna, aga ka üldse paigaldatud sobitamata kujul ehk nii nagu ta loodusest tuleb. Oma laia valiku, läbimõeldud ja põhjaliku ekspositsiooni tõttu on hakatud Mendali salongi rahva seas kutsuma ka kivimuuseumiks. “Internetist looduskivi valida ei saa,” tõdeb Mati Müürisepp, vaatamata asjaolule, et ettevõtte kodulehel (www.mendali.ee) on sadu pilte erinevatest kividest ja nende kasutusvõimalustest. “Kindlasti peab kivi nägema kohapeal, sest ainult nii saab kivist kätte täieliku ettekujutuse ja tunde. Igale inimesele sobib erinev kivi. Ja selle tunneb ära kohapeal.” Kivivalamud ning ülisoodsad dushikabiinid ja aurusaunad Looduskivist on võimalik teha ka mitmesuguseid eritooteid ning kombineerida kivi näiteks ka santehniliste seadmetega.



Mendali salongist leiab ostja looduskivist käsitsi valmistatud stiilsed valamud vannitubadesse ja kööki. Samuti on võimalik soetada endale looduskivist aiamööbli komplekt, kütteelementi sisaldav kiviradiaator, kivikatus või kena kiviplaadist seinalamp. Vannitoa isikupärastamiseks pakutakse soodsa hinnaga (alates 9999 kroonist) luksuslike massaazhivanne, dushibokse ja aurusaunu, mille läbipaistvate klaasseinte taha jäävad seinad on võimalik katta looduskiviga.

Lisätty: 25.08.2011

Mendali

Puh.:
+372 503 4533 ,641 3397
Osoite:
Vana-Narva mnt 1a, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.