Artikkelit ja uutiset

Kevadised liblikad Araabia Runo lauanõudel

Araabia hurmav ja värvikas uudis - Runo Liblikas - on jätk Runo sarjale. Kunstnik Heini Riitahuhta loodud liblikateema toob kevadisse lauakatmisesse metsikut värvivaheldust.

Runo Liblikas seeria sündis kunstnik Heini Riitahuhta ideest jätkata Runo sarja metsikuma ja värvilt rikkalikuma teemaga. Riitahuhta oli juba varem liblika motiiviga töötanud ja seetõttu tundus loomulik lisada lillemotiive ka Runo sarja. Kavandamisel mõjus inspiratsioonina muu hulgas ka muusika. Et isoleerida ennast argipäevast ja keskenduda, mängis kunstniku kodustuudios muusika. Helisev ja kevadiselt kõlav meloodia jõudis ka paberile.


Runo Liblikas värvimaailm koosneb peamiselt rohelisest, kollasest, lillast ja roosast toonist.

Runo Liblikas sarja õige värviskeemi leidmine võttis aega, kuid andis suurepärase tulemuse. Kunstniku arvates on piltide kandmine keraamikale alati keeruline, kuid tihe koostöö Araabia tehase ekspertidega jättis dekoratsioonid selliseks, nagu olin need algselt joonistanud, räägib Heini sarja arengutest.

Runo sarjale kohaselt ei näe kõike värve koos ühel tootel, välja arvatud kann, mida Heini peab kogu sarja peamiseks osaks. Runo Liblikas sarja on Heini loonud nii neile, kes soovivad elavdada ühevärvilisi nõusid, kui ka neile, kes igatsevad veelgi rikkalikumat värvimaailma silmadega söömiseks.



Liblikas sarja nõusid saab osta eraldi või täiendada nendega juba olemasolevat Runo sarja. Liblikas ja Runo koos loovad lauale rõõmsa ilme. Heini räägib, et on pakkunud oma perele ja sõpradele nn värvilisi magustoite ühendades värvilised või kirkad klaasid Liblika taldrikutega - roosad liblikad on nagu lubadus värskest ja rõõmsast hetkest.

Runo Liblikas sobib värvilt ja meeleolult suurepäraselt kevadisteks ja suvisteks lauakatmisteks. Ühendades selle rikkaliku värvipaletiga ühevärvilised tekstiilid ja lauanõud, näiteks KoKo sarja, pakub Liblikas seltsi ka külmal ja pimedal ajal.


Kevade Liblikas elab tundlikke karamelliste pastellvärvide ühendustes, suvel värskes ja rikkalikus värvikülluses, sügisel tundlikku meeleolukat, nt violetset värvust, rõhutades ja talvel rahulikus tervituses suvele - valgete ja helesinise nõudega ühendatult.



Värvi puudutus kui stiili allikas

Heini Riitahuhta (1975) lõpetas kõrgkooli keraamika-ja klaasidisaini alal aastal 2002. Juba samal aastal tunnustati teda Mino design-seerias. Nüüd on Heini üks Araabia kunstnike kaheksast liikmest ja töötab Araabia tehasehoone 9. korrusel.

„Kui ma õppisin, valitses väga minimalistlik ja värvidevaene stiil. Värve ei kasutatud nõude juures väga palju ja ma hakkasin igatsesin värvilisemat vormi- ja disainimaailma. Värvi puudumine mõjutas oluliselt oma stiili avastamise teid. "

Heini Riitahuhta on osalenud näitustel Jaapanis ja Taanis. Tema debüütnäitus oli Araabia muuseumi galeriis kevadel 2005. Heini viimaseid töid eksponeeritakse sel kevadel (kuni 27.5.) Araabia galeriis ühisnäitusel „Arabia 9.korrus“ raames.


Sarja kuuluvad:
Runo Liblikas kruus, 0,35 l
Runo Liblikas tass 0,28 l
Runo Liblikas taldrik 16,5 cm
Runo Liblikas, 26 cm
Runo Liblikas supitaldrik 17 cm
Runo Liblikas kann 1 l



Tooted on saadaval alates 16.aprill 2012.

Araabia Finland Runo Liblikas sarja küsi SIIT >>>

Lisätty: 17.04.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää