Artikkelit ja uutiset

Basseinide ehitamiseks on väga palju erinevaid võimalusi

Kõikide võimaluste puhul on kõige olulisem see, et lugupeetud tellija (klient, arhitekt, ehitaja) kujutaks endale võimalikult täpselt ette, millist basseini ta soovib saada. See on tähtis juba alates projekteerimisest ja maja ehitamise algfaasist.


Basseini kavandamisel on tähtis isegi see, milline on pinnas, kui kõrgele tõusevad pinnaveed, rääkimata sellest, et kõigepealt tuleb teha põhiotsus kas tellija saab sise- või välibasseini. Vähemtähtis pole ka see, kui kaugele või lähedale basseinist saab paigutada vajalikud basseiniseadmed: filtrid, pumbad, soojusvahetid (või veesoojendid), aga samuti transformaatorid, et veealused valgustid annaks bassenile kaunist ja pisut müstilist valgust...


Sedalaadi küsimusi on üsna mitu ning kõigile neile tuleb vastused läbi mõelda ja ära otsustada enne kui projekteerimiseks ja ehitamiseks läheb. Sest see tegevus on õnnestumise pant.


Küsimused läbimõtlemiseks ja otsustamiseks on õgem seada kindlasse järjekorda. Kõigepealt - millisena kavandaksite basseini korpuse? Valik on suur, tegevust ja püsivust näib kinnitavat betoon ja metall. Ent meie kogemused näitavad, et betoonist korpus on küll kõige levinum, kuid ka kõige ebaratsionaalsem!


Paremad lahendused on...ärgem hakakem neid siin kasinal pinnal tutvustma ja lahti kirjutama. Kui jutt on basseini korpusest, tuleb kohe silme ette ka traditsiooniline glasuurplaat. Ka see vajab läbimõtlemist. Tulekul on kohustuslikud euronormid. Prantsusmaal näiteks on glasuurplaadid juba pikemat aega PVC-kattematerjali poolt välja tõrjutud. Ka USA-s ei taheta enam glasuurplaati tundagi. PVC on 1,5 millimeetrit paks, neli kihti teeb ta eriti vastupidavaks (teise ja kolmanda kihi vahel on koguni tugevdusarmatuur), ja valmistaja-tehas annab kattele, kui seda heaperemehelikult kasutatakse.

10-aastane GARANTII!

Lugupeetud tellija ei pruugi kõiki "basseinisaladusi" teada.
Seepärast pakumegi asjalikku nõu. Teeme seda tasuta,
kui võtate meiga ühendust.

UUDIS: Vaata ka www.kodubassein.ee Suured moodulbasseinid paigaldatakse ühe kahe päevaga aastateks.



Vaata ka 8-kujulise moodulbasseini paigaldamise-videot!

Lisätty: 11.02.2013

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää