Artikkelit ja uutiset

Sobilik õuemööbel aastateks!

Garden4you rõõmustab meid sel hooajal suurepärase aia- ja terassimööbli valikuga.

Aiamööbli materjalideks on plastik, puit, kunstpuit, alumiinium ja teras kombineerituma tekstiili ja uudse Textiline materjaliga.
Seega on just nüüd hea aeg vaadata üle oma õueruum ning vajaduse ja soovi korral leida just Garden4you valikust täiendust.

Komplekt FINLAY

Komplekt FINLAY

Komplekt QEENS

Komplekt QEENS

Et Teie õuemööbel püsiks heas korras ka aastaid, siis anname Teile siinkohal ka mõned soovitused:

Ennekõike sõltub kõik siiski sellest, missugused ladustamistingimused Teil on.
Kui on soetatud suvemööbel, mida kasutatakse ka siseruumides, suurt muret polegi, lihtsalt leebe puhastusvahendiga pinna puhastamine. Kui mööbel on aga niisketesse tingimustesse paigutatud, mis on suvemööblile kõige kahjulikum variant, tuleks kindlasti kontrollida, et poleks tekkinud hallitust ja metallile roostet.

Plastikmööbel, kunstpuit ja WICKER on kergesti hooldatav materjal, piisab pehme švammi ja kerge puhastusvahendi lahusega puhastamisest. Ka Textiline ei vaja suuremat hooldust, lisaks kuivab ta kiiresti.

Puitu tuleks õlitada, eelnevalt kahjustatud pinnad kerget liivapaberiga üle käia ja tolmust puhastada ning laskma õlil korralikult sisse imenduda, samuti kontrollida üle kinnituskohad. Ka metallmööbli puhul peaks kontrollima kruvikinnitused üle ning kui metallmööbli metallist osadele on tekkinud rooste, tuleks probleemsed kohad rooste-eemaldusvahendiga puhastada ja pind sobiliku värviga katta.

Vaatamata sellele, et aiamööbel on ilmastikukindel, ei tohiks seda talveks välja jätta, vaid jahedasse, kuiva ja hea ventilatsiooniga kohta tõsta, tolmutõkkeks katta kile või spetsiaalse kattega.

Komplekt WICKER

Komplekt WICKER

Küttega ruum võib esmapilgul tunduda hea mõte, kuid tegelikult põhjustab äge niiskusolude muutus puidu liigset kuivamist, pragude tekkimist või nende suurenemist. Samas väikeste kriimude ja pragude tekkimine on puidu loomuliku vananemisprotsessi käigus normaalne nähtus.

Puit on elav materjal ja imab kogu aeg niiskust sisse, kui mööbel on aga liiga pikalt sügise käes seisnud, on ta juba niiskusest niivõrd küllastunud, et hooldusõli ei suuda puitu enam imenduda. Alahinnata ei tohiks ka mööblikatete kaitsvat mõju, puidu puhul eriti, mis tuule, päikese ja vihma käes ajapikku halliks tõmbub.

Komplekt QEENS

Komplekt QEENS

UV-kiirguse eest võiks kaitsta igasugust aiamööblit, et tagada pikaajaline kaunis välimus ning vastupidavus. Oluline on ka regulaarsus s.t. kui jätta mitmel korral hooldus tegemata ning äkki avastatakse, et puit on vananenud ilmega, siis sellele värske ilme andmine on juba töömahukam ülesanne.
Suvemööblit peaks hooldama juba suve lõpus, puitmööblit suvel, kui on kuiv, soe ja õli jõuab puitu imbuda.

Ka plastiku puhul on oluline kohe tegutseda, kui näiteks grillpeo ajal mööbel mustaks saab. Kui mustus on imendunud juba plastmööbli pinna sisse, ei pruugi seda enam sealt kätte saada. Kindlasti tuleks vältida ka terasharja kasutamist, mis mööblipinda kahjustada võib.

Komplekt FINLAY

Komplekt FINLAY

Aiakiik MONTREAL

Aiakiik MONTREAL



Sirvi ka Garden4you aiamööbli 2013 kataloogi ja leia oma lemmik!

Lisätty: 14.06.2013

Home4you Sisustuskaubamaja

Puh.:
+372 665 9091
Osoite:
Paldiski mnt 102, Rocca al Mare keskus, Tallinn, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää