Artikkelit ja uutiset

Looduskivist radiaator kui interjööri element

Üha suurenev nõudlus looduslike materjalide järgi meie kodude ja kontorite interjöörides kasutamiseks on meid inspireerinud looma soojuskiirgusefektiga töötavaid looduslikust kivist radiaatorid. Kivi kütab soojaks sinna sisse uputatud spetsiaalne elektriline küttekeha. Saadud tulemus on võrdne vanade kiviahjudega, kus soojus levis soojuskiirguse toimel. Praeguseks on meie radiaatorid saanud sooja vastuvõtu osaliseks üle kogu Euroopa ja nende tarbijateks on inimesed kes hindavad kvaliteeti ja eripära. Disainerid hindavad kivist radiaatoreid nende kivide väljanägemise pärast, kuna neid radiaatoreid võib kasutada interjööri elementidena ja neid saab paigutada seintele kui interjööri elementi mitte kui vaid soojust tootvat küttekeha.
Kodude soojendamise idee kivide abil ulatub tagasi kaugesse minevikku enne meie aja arvamist. Vana – Rooma ajal oli kivide kasutamine soojuskandjate ja andjatena juba laialdaselt levinud. Läbi sajandite on kasutatud erinevaid tehnoloogiaid ning täiendusi. Meie radiaatorid on sümbioos iidsetest teadmistest kividega soojendamisest ning tänapäeva tehnoloogiast.


Kividega soojendamisel kiirgub soojus ümbritsevasse keskkonda ühtlaselt igale poole. Tulemuseks on ühtlasem sisetempertuur toa ristlõikes. See tähendab, et meil on väiksem temperatuuride vahe lae all oleva õhu ja põranda pinna läheduses asuva õhu temperatuuride vahel. Tavaradiaatorid tekitavad seevastu suunatud õhu ringluse, mis saadab sooja õhu lae alla tekitades ühtlasi ka õhu turbulentsi, millega kaasneb ka tolmuosakeste kaootiline liikumine õhus. Õhu jahtudes langeb õhk põranda poole ning ring sulgub. Tulemuseks on suurem energiakulu, tolmusem ja allergilisem õhk jne.

Kaunis kuid rabavalt lihtne radiaatori disain harmoneerub iga kodu või kontori interjööriga, moodustades meeldiva terviklahenduse. Suurepärane ja väljapeetud pinnaviimistlus on saavutatud tänu kõrgtasemel kivitöötlustehnoloogiale.



Radiaatorid on valmistatud spetsiaaltöötlusega kõrgkvaliteedilisest marmorist/graniidist (eritellimusel lubjakivist), mis tagab radiaatori suure vastupidavuse ja tugevuse. Standardseeria (standardmõõtmetega marmor/graniit radiaatorid, võimsused on 600 W, 800 W.,1200 W ja 1500 W) elektri- ja keskkütteradiaatorid on tehase garantiiga 2 aastat.

Radiaatori ehitus tagab, et 75% soojusest eraldub esipaneeli kaudu. Kivi suurepärased energiasalvestusomadused lubavad talletada 50% rohkem energiat, kui selleks on võimelised tavalised radiaatorid. Efekt tuleb teravalt esile elektriliste radiaatorite puhul. Säilitades endas soojusenergiat ning hoides pikalt oma tempe-ratuuri töötab radiaator vaid osalise aja tunnis hoides sellega kokku energiat.

Kiviradiaatorid ei kuivata õhku. Nende pehme kiirgav soojus tagab toa ristlõikes ühtlasema temperatuuri ning vähendab õhu tsirkulatsiooni, ei tekita õhu turbulentsi ja õhk liigub korrapäraselt ning puuduvad õhukeerised. Tänu sellele on õhus lendleva tolmu sisaldus väiksem ja tagatakse tervislikum sisekliima. Ei tooda aktiivset allergiat tekitavat keskkonda, seega sobivad kiviradiaatorid eriti hästi kohtadesse ja peredesse, kus on suurenenud allergia oht . Radiaatorid ei levita suitsu ega müra.



Raadiaatorit võib paigaldada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. Piisavalt turvaline kasutamaks kiviraadiaatorit nii elu- kui ka ametiruumides, kontorites, muusemides jne jne. Lubatud kasutada ka kõrge niiskusega ruumides nagu vannitoad ja köögid. Täiesti hooldusvaba.

Lisätty: 31.10.2013

Mendali

Puh.:
+372 503 4533 ,641 3397
Osoite:
Vana-Narva mnt 1a, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.