Inspiration, interior design ideas, tips and tricks

Laste lemmikud - teematoad

Teematoad ei pruugi küll kõigile meeldida ning kogu toa kujundamine vastavalt teatud teemale ei pruugi kõigi rahakotile meeldida, kuid need on tegelikult tõesti vaatamist väärt. Kui tavaliselt teevad vanemad lastele toa oma maitse järgi, siis teematuba on lapse tõeline „oma ruum“, kus nad saavad oma fantaasial lennata lasta. Teematoad võivad olla inspireeritud spordist, hobidest või fantaasiamaailmast.
Poisi toa kujundamisel ei saa üldjuhul alt minna, kui valida teemaks autod ning milline väike tüdruk poleks unistanud olla printsess?!




Kes ei julge väga äärmustesse minna, saab kaunistada toa teemakohase seinamaalingu või tapeediga, panna vastavad kardinad, vaiba ja voodipesu. Tänapeäval müüakse ka erinevaid kleepse, mida paigaldada seintele, kappide ustele ja kas või lakke. Neid on võimalik hiljem ka lihtsa vaevaga eemaldada ja koht liimijälgedest puhastada või üle värviga.



Näiteks kosmoseteemalises toas saab luua väga vinge efekti pimedas helendavate tähtede ja planeetide kleepsudega.



Kellel on aga tahtmist ja võimalust fantaasial lennata lasta võib muuta lapse voodi piraadilaevaks, kosmoseraketiks, puu-onniks, kuninglikuks kaarikuks või milleks iganes.





Ka kappide valimisel peaks mõtlema, kas neid saab kuidagi teemakohaseks kujundada. Näiteks piraaditeemalises toas, võib lapse riided paigutada kirstu, aga väikesele printsessile kulub ära üks tõeliselt luksuslik garderoob.


Samuti aitavad õiget õhkkonda luua kõikvõimalikud pisiasjad: pilt seinal, äratuskell, peegel, kujukesed, valgustid. Õige valgustusega saab luua müstilise, maavälise, veealuse vm efekti.



Kui lapse tuba on kujundatud vastavalt teemale, mis talle kõige südamelähedasem on, veedab ta seal mängides rohkem aega ja ka mängud on tema jaoks põnevamad, kui toa atmosfäär mängule kaasa aitab ja fantaasial lennata laseb.

Kõige tähtsam on kaasata last kogu kujundusprotsessi, sest lõppude lõpuks elab ja mängib seal toas Teie laps, mitte Te ise.

Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod:
www.gestureosu.com
apartmenttherapy.com
www.omahku.net
www.sikamo.com
www.sheknows.com
www.furnituredesignidea.com
www.besthouseinterior.com
interiordesigningblog.com
colorfulkidsrooms.com

Submitted: 16.03.2012

You may also be interested in the following articles

click to see all