Inspiration, interior design ideas, tips and tricks

Mugavad aknaalused nurgakesed

Aknaalune istumisnurgake on tõeliselt mõnus paik puhkamiseks, raamatu lugemiseks, hommikukohvi nautimiseks või mõneks muuks meelistegevuseks. See on valgusküllane koht, kust võiks avaneda kaunis vaade ja see peaks olema kujundatud eelkõige selleks, et seal oleks mugav.

Kui planeerida puhkenurk juba maja ehitusjärgus, saab teha selle vastavalt oma soovidele, kas nii suure, et sinna mahub terve pere või väiksema ühe inimese tarbeks. Samuti saab siis kohe ehitada nö laia aknalaua, mida hiljem kaunistada patjade või madratsitega. Samuti võib kasutada istumisalust ruumi otstarbekalt ära ning teha sinna raamaturiiulid. Siis on need ka kohe käepärast, kui lugemistuhin peale tuleb. Sisseehitatud aknaalune nurgake võib olla ka kasulik selleks, et peida torusid või radiaatoreid.

Juba valmisolevas elamises saab samuti tekitada akna alla istumiskoha isegi siis, kui see pole ehitamisjärgus juba sisse ehitatud. Valige sobiva kõrgusega seljatoega diivan või lükake lihtsalt mõni kasutamata tugevast materjalist laud või kummut akna alla ning katke mõne pehme materjaliga.
Istumisnurk on hea koht kasutamaks ära kõiki kodus üleolevaid tekke ja patju. Koguge need kõik kokku üheks suureks hunnikuks ning katke riidega, nii saate mugava pesa pikutamiseks. Kui olete raamatulembeline, siis mõelge selle peale, et koht oleks hästi valgustatud ka ajal, mil päevavalgust ei ole.

Aknaaluse istumisnurga võib teha ükskõik millisesse ruumi elamises, see leiab oma otstarbe nii köögis, elutoas, magamistoas kui ka lastetoas.















Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: www.freshome.com
blog.styleestate.com

Submitted: 27.06.2012

You may also be interested in the following articles

click to see all