Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Kuidas muuta väike ruum suuremaks?

Väikesed majas või korteris elamiseks on erinevaid põhjusi: mõnele meeldib väike elamine, teine ei saa endale suuremat kodu lubada. Väiksed ruumid võivad mõjuda ebamugavalt ja ahistavalt. Õnneks saab sisekujundusega silma petta nii, et need tunduksid palju suuremad ja avaramad.


Värvid
Heledad ja külmad värvid teevad toa suuremaks ja heledamaks. Heledad ja eredates toonides seinad peegeldavad enam valgust ja teevad seega toa avaramaks. Tumedad värvid mõjuvad küll hubaselt, kuid teevad toa väiksemaks. Parima tulemuse saamiseks, valige pehmeid siniseid ja rohelisi toone.


Mööbel
Kasutage mitmeotstarbelist mööblit, näiteks kirst, mis on ühtlasi ka diivanilaud, voodeid, mille all on sahtlid, diivanvoodeid jne. Soetage omale söögilaud, mis on lahtikäiv, et ajal, mil teil seda vaja pole, saaks laua eest ära panna.

Paigutage suured mööbliesemed seina äärde ja ärge pange mööblit nii, et see takistaks toas liikumist. Mida rohkem on näha põrandapinda, seda suurem tundub ruum. Kui mööbel on väga kõrge, siis tundub nagu lagi oleks madalam kui see tegelikult on.

Valige osa mööblit seintega samas toonis. Isegi suured mööbliesemed sulanduvad siis ruumi ja teevad kujuteldavalt toa avaramaks.


Valgustus
Valgustus on tähtsaim element toa suuremaks muutmisel. Alustuseks laske päevavalgusel tuppa pääseda. Maast laeni aknad annavad parima tulemuse ja jätavad toast avara mulje. Kui loomulikku valgust tuppa piisavalt ei pääse, siis tuleb lisada kunstvalgust, kuid seda tuleb teha õigesti. Kui on vaja anda ruumile avarust juurde, siis sobib hästi ühtlane hajutatud valgus, kui tahate tekitada mulje kõrgemast ruumist, siis aitab ülespoole suunatud valgus. Peidetud valgustus riiulite taga ja muudavad suured mööbliesemed õhulisemaks ja suuremaks, samuti võib hõljuva efeksti saavutamiseks valgustid voodi alla, teleka taha ja muude mööbliesemete taha.


Seinad ja peeglid
Ärge pange seintele liiga palju pilte. Üks suur maal on parem, kui palju väikseid. Peeglid muudavad kodu samuti suuremaks. Suunake peeglid nii, et need peegledaks ruumi keskset mööblieset. Peeglid peegeldavad nii päeva- kui ka tehisvalgust ja teevad seega toa heledamaks nii päeval kui ka öösel.


Koristamine
Kõige enam tekib kitsa ja väikese ruumi tunne tubades, mis on asju täis ja segamini. Peidke ära kõik, mis vähegi võimalik. Jätke nähtavale vaid mõned üksikud nipsasjad ja tuba näeb palju avaram välja. Raamaturiiulites peaksid raamatud olema korralikult ritta seatud ja kõik vajaminev kenasti korrapäraselt ära paigutatud.
Ka väike elamine võib mõjuda stiilselt, suurelt ja avaralt, kui vaid õigesti ruumi planeerida ja seda mitte üle kuhjata.


Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: www.freshome.com
www.niriti.com

Lisätty: 03.04.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää