Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Kuidas muuta väike ruum suuremaks?

Väikesed majas või korteris elamiseks on erinevaid põhjusi: mõnele meeldib väike elamine, teine ei saa endale suuremat kodu lubada. Väiksed ruumid võivad mõjuda ebamugavalt ja ahistavalt. Õnneks saab sisekujundusega silma petta nii, et need tunduksid palju suuremad ja avaramad.


Värvid
Heledad ja külmad värvid teevad toa suuremaks ja heledamaks. Heledad ja eredates toonides seinad peegeldavad enam valgust ja teevad seega toa avaramaks. Tumedad värvid mõjuvad küll hubaselt, kuid teevad toa väiksemaks. Parima tulemuse saamiseks, valige pehmeid siniseid ja rohelisi toone.


Mööbel
Kasutage mitmeotstarbelist mööblit, näiteks kirst, mis on ühtlasi ka diivanilaud, voodeid, mille all on sahtlid, diivanvoodeid jne. Soetage omale söögilaud, mis on lahtikäiv, et ajal, mil teil seda vaja pole, saaks laua eest ära panna.

Paigutage suured mööbliesemed seina äärde ja ärge pange mööblit nii, et see takistaks toas liikumist. Mida rohkem on näha põrandapinda, seda suurem tundub ruum. Kui mööbel on väga kõrge, siis tundub nagu lagi oleks madalam kui see tegelikult on.

Valige osa mööblit seintega samas toonis. Isegi suured mööbliesemed sulanduvad siis ruumi ja teevad kujuteldavalt toa avaramaks.


Valgustus
Valgustus on tähtsaim element toa suuremaks muutmisel. Alustuseks laske päevavalgusel tuppa pääseda. Maast laeni aknad annavad parima tulemuse ja jätavad toast avara mulje. Kui loomulikku valgust tuppa piisavalt ei pääse, siis tuleb lisada kunstvalgust, kuid seda tuleb teha õigesti. Kui on vaja anda ruumile avarust juurde, siis sobib hästi ühtlane hajutatud valgus, kui tahate tekitada mulje kõrgemast ruumist, siis aitab ülespoole suunatud valgus. Peidetud valgustus riiulite taga ja muudavad suured mööbliesemed õhulisemaks ja suuremaks, samuti võib hõljuva efeksti saavutamiseks valgustid voodi alla, teleka taha ja muude mööbliesemete taha.


Seinad ja peeglid
Ärge pange seintele liiga palju pilte. Üks suur maal on parem, kui palju väikseid. Peeglid muudavad kodu samuti suuremaks. Suunake peeglid nii, et need peegledaks ruumi keskset mööblieset. Peeglid peegeldavad nii päeva- kui ka tehisvalgust ja teevad seega toa heledamaks nii päeval kui ka öösel.


Koristamine
Kõige enam tekib kitsa ja väikese ruumi tunne tubades, mis on asju täis ja segamini. Peidke ära kõik, mis vähegi võimalik. Jätke nähtavale vaid mõned üksikud nipsasjad ja tuba näeb palju avaram välja. Raamaturiiulites peaksid raamatud olema korralikult ritta seatud ja kõik vajaminev kenasti korrapäraselt ära paigutatud.
Ka väike elamine võib mõjuda stiilselt, suurelt ja avaralt, kui vaid õigesti ruumi planeerida ja seda mitte üle kuhjata.


Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: www.freshome.com
www.niriti.com

Sisestatud: 03.04.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki