Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

20 esiku sisustamise võimalust

Esimene ruum, mida teie koju tulles külastatakse on esik ja seetõttu tekitab see esmamulje teie elamisest. Kuigi lihtne lahendus on sisustada esik suure garderoobkapiga, on olemas palju põnevamaid ja stiilsemaid lahendusi.
Ülejäänud kodu stiilist sõltub ka esiku sisustamine. Olulist rolli mängib ka see, kas tegu on korteri, maja, suvila või maamajaga. Näiteks maakodu esiku põrand peaks olema kergesti puhastatav ning seega sobivad põrandakatteks plaadid. Et jalanõud kiiresti ära kuivaks, võiks põranda alla paigaldada ka põrandakütte.
Esik peab olema funktsionaalne ning seal võiks olla piisavalt ruumi, et riidesse panna ja jalanõusid vahetada. Vähegi suurema esiku korral oleks mõistlik paigutada sinna kas pink või tool, millel istudes on mugav jalanõusid jalga panna või neid ära võtta. Samuti saab sinna riietumise ajaks toetada käe- või seljakoti.
Väikse esiku saab muuta visuaalselt suuremaks pannes sinna suure peegli, mis peegeldab teie ülejäänud kodu. Samuti on siis hea visata enne kodust lahkumist viimane pilk oma välimusele.
Esiku sisustamisel võib pöörduda mööblipoodidesse ning otsida häid kappide ja jalanõuriiulite lahendusi sealt, kuid samas on võimalik seda kujundada ka omal käel ning koduste vahenditega. Näiteks võib vanast kummutist teha originaalse esikukapi või värvida kartulikastid erksatesse toonidesse ning paigaldada seinale riiuliteks.
Suure garderoobkapi asemel võib panna esikuseinale hulgaliselt põnevaid nagisid või ka eraldiseisva nagi. Ruumi kokkuhoiu mõttes võib seinal hoiustada ka jalanõusid. Sallide, mütside ja kinnaste jaoks võiksid esikus olla korvikesed või kastikesed, eriti hea oleks, kui igal pereliikmel oleks erinev hoiupaik.
Esiku sisustamisel ei tohiks unustada, et lisaks funktsionaalsusele võiks see hästi organiseeritud ning olla ka silmale ilus vaadata.












Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: shelterness.com
apartmenttherapy.com

Lisätty: 15.08.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää