Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Aknaaluse ümberkujundamine hubaseks ajaviitenurgaks

Paljudes vanemates ja hinnatud arhitektuuriga majades kohtame huvitava planeeringuga aknaid, millest välja vaadates oleme nagu eraldi nurgakeses. Viilkatustega majades oli selline akende projekteerimine enne katuseakende turuletulekut ainuke lahendus tuua rohkem valgust tuppa.
Selliseid aknaga sopikesi võis jääda kas kellegi magamistuppa, koridori, vannituppa, elutuppa või kööki. Tihtilugu kujundatakse sellised nurgakesed lihtsalt heledates toonides, andmaks juurde avarust ja valgust kaugel asetsevale aknale.

Aknaesiste soppide kujundamine on huvitav väljakutse sisustushuvilistele.

Vaatame, kuidas on stiilselt ja oskuslikult kujundatud üks selline aknaesine ruum.

Selline näeb aknaesine välja enne ümberkujundamist.

Selline näeb aknaesine välja enne ümberkujundamist.

Selline on kaunis ja stiilselt kujundatud aknaesine sopp uues kujunduses.

Selline on kaunis ja stiilselt kujundatud aknaesine sopp uues kujunduses.

Nii meeldiv ajaveetmiskoht lausa kutsub sinna istuma, lugema, aknast vaadet nautima ......

Millest siis alustada?
Esmalt tuleks kõik vana sisu aknaesisest välja võtta, ka põrandaliistud sobiva kohani eemaldada.

1. Vineerkastide ja riiulite ehitamine.
Kasti kõrgusel arvestada ka seda, kui paksu madratsi me sinna peale paigutame. Koos madratsiga võiks jääda istumisalus madalamale aknalauast, seda just sellepärast et eirata jalgade löömist klaasi vastu.
Kastide ehitamisel tehti 2 ristküliku suurust kasti. Ette jäeti riiulite osa. Vineerkaane sisse tehti augud paremaks kinnivõtmiseks.
Kogu vineerraam värviti väljast poolt heleda värviga üle.


2. Madratsi, madratsiteki ja patjade valmistamine.
Siin saab ära kasutada vanu poroloonmadratseid või osta kauplusest uued. Siinses näites on palju kasutatud kodus kasutuksjäänud tekstiile ja muid sisustuselemente. Ka padjakatted ja teki saab ise õmmelda, muretseda Second Hand kauplustest või sisustuspoodidest. Padjakatted, tekk ja madrats on kõik heledates toonides. Praktilisuse mõttes võib kasutada padjakatteid, tekki ja madratsikatet ka tumedamates ja mustrilistes toonides, mis sobiksid üldise ilmega kokku.


3. Valgustite paigaldamine.
Laevalguseks kasutati siin valgeid pabermaterjalist ümara vormiga valgusteid, mis antud iterjööri ilmestasid oma rohkusega. Valikuid on palju, võib ka muid antud inetrjööriga sobivaid valgusteid kasutada, arvestama peaks just raamutulugemisega sobiva valgustusega.






4. Kardinate valmistamine ja paigaldamine.

Akna ees on kasutatud voldikkardinaid, mida saab ise teha või aknakatete salongidest osta. Ruumi eraldajana on kasutatud iseõmmeldud kardinaid. Lihtsaks ja leidlikuks ideeks on konksude kasutame ruumi eraldavate kardinate riputamiseks.
Kardinariide materjaliks sobib sellisesse kohta näiteks hästi linane riie, aga arvestama peab sellega, et linane riie tõmbub pestes kokku. Aknakatete ja kardinate osas kasutada kindlasti heledamaid toone. Suuremate aknaesiste puhul võib ka tumedamaid toone või mustreid sisse tuua, oleneb ka üldilmest.




















Ja selline on lõpptulemus:





Sellise pinna kujundamisel võiks lähtuda esmalt sellest, mis ruumiga see aknaesine seotud on.
Köögi
puhul võiks sellisesse suuremasse aknaesisesse viia näiteks söögilaua või mõne tööpinna, kus perenaine saaks askeldades nautida kaunist vaadet aknast.
Vannitoa puhul võiks samuti vannisolijale jääda võimalus nautida avarat vaadet aknast. Sellisesse nurgakesse sobiks akna alla riiul vannitoatarvikute jaoks või jätta see pind lillede ning küünalde jaoks.
Esiku puhul sobiks sellisesse soppi viia akna alla kas jalatsite kapp, kirst või istumispink.
Elutubade, magamistubade ja koridori puhul võib sinna nurka viia kas mängukoha lastele, ajaviitekoha lugemiseks või lihtsalt istumiseks ja energia laadimiseks.
Ükskõik millises ruumis selline aknaesine sopike ka ei oleks, võiks see ikkagi jääda heledates toonides ja mitte varjata vaadet aknast. Kasutada võimalikult heledaid ja eest ära lükatavaid aknakatteid.

Selline aknaalune peaks kutsuma enda juurde, et omaette olla ja nautida kaunist vaadet.
Kauneid ja leidlikke aknaesiseid !


Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale:

http://www.designsponge.com/
http://kneehightoaladybug.com/

Lisätty: 01.11.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää