Artikkelit ja uutiset

Iittala uus toode Vakka on saanud inspiratsiooni Balti riikide vineerikohvritest

Tuntud kaubamärgi Iittala disainerid Elina Aalto ja Klaus Aalto said Vakka (soome keeles “vakk”) disainides inspiratsiooni eriti Balti riikides populaarsetest vineerkohvritest, mis on armastatud ja tuntud ka eestlaste seas. Vakka vineerist kaste on võimalik alates septembrist ka Eestis soetada.


Kokkusurutud vineer on Iittala jaoks loomulik valik, sest tegu on ehtsa ja pehme materjaliga. “Vineer on naturaalselt ilus – nagu rannakivid. Selle kuju ei ole jõuga muudetud ning see muutub aja jooksul tekkivate sälkude ja kriimustuste tõttu ainult paremaks,” ütlevad Klaus ja Elina Aalto. Need vastupidavad ja esteetiliselt meeldivate toodete disain ei anna väliselt otseselt oma otstarbest aimu ning pakub võimalusi selle eriotstarbeliseks kasutuseks. Näiteks saab neid üksteise peale virna ladudes kasutada ka mööbliesemena ja kaunistavad interjööri.

Kuna paari suurimaks huviks on funktsionaalsus, oli Vakka duole ehtsaks väljakutseks. “Me soovime luua väikeseid leiutisi, mille juures kuju ei ole peamiseks teguriks vaid järgib funktsionaalsuse konseptsiooni. Me üritame olla traditsiooniliselt praktilised ja luua nutikaid tooteid, mille välimus on tingitud selle funktsionaalsusest.

Vakka vineer 450x150x300 mm

Vakka vineer 450x150x300 mm

Vakka vineer hall 450x150x300 mm

Vakka vineer hall 450x150x300 mm


Lisaks vineerile on Vakka saadaval ka valgena ning kahes erinevas suuruses. Kõik tooted on valmistatud LK-Taivute’s Lahtis, Soomes, millel on pikk innovatsiooni ja vineertoodete valmistamise ajalugu.

Elina Aalto ja Klaus Aalto avasid oma disainikontori 2010. aastal. Kaks disainerit jagavad kirge luua funktsionaalseid, esteetilisi ja emotsionaalseid tooteid, mis toovad materjalivaldkonda midagi uut. Neile on tüüpiline avastada igapäevaste toodete uusi vaatenurki. Aalto+Aalto on muuhulgas disaininud tooteid firmadele nagu Kekkilä, Selki-Asema ja SavetheC.

Lisätty: 02.09.2013

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää