Artikkelit ja uutiset

Tõeliselt chef Demjanov

Dimitri Demjanovi oma sõnul pole tal köögis kindlaid lemmikuid, eelkõige rõõmustavad teda kui professionaali uudsed toorained ja maitsed.
Dimitri arvates peab hea kokk olema kõigesööja, kes salvestab erinevad maitsed oma “maitsepanka”. Saavutamaks soovitud tulemust, peab kokk teadma tooraine algset maitset.
Ta tunneb alati heameelt, kui avastab, et mõne vana tuttava tooraine kvaliteet on tõusnud uuele, kõrgemale tasemele. Oluline ongi valida parima võimaliku kvaliteediga toorained, arvestades nii hooaega, päritolu kui ka enda isu.
Dimitri eelistab võimalusel alati eestimaiseid mahepõllumajanduslikke toiduaineid. Näiteks hindab ta Eesti maheveiseliha ja eelistab seda paljukiidetud Brasiilia veiselihale.
Vastuseks tungivale pärimisele, millised ikkagi on tema lemmikud, toob ta peale pisukest järelemõtlemist esile kala.
Dimitri peab kalu väga ilusaks, talle meeldivad nende kuju, värv, soomused ja seegi, et kalu on nii palju ja erinevaid.
Ja varasügisene lemmik on kindlasti tomat.
Parimaid tomateid – magusaid ja maitsest lausa pakatavaid –saab turult, kus mammid oma kasvuhoonesaadusi müüvad. Dimitri tunneb mitmeid tomatisorte ja teeb kokkamisel nende vahel vahet.
Dimitri arvates oleks üks tore ja igati kiiduväärt idee hakata Eestis mahepõllumajanduse ergutamiseks välja selgitama ja auhindama ka ilusamaid köögiviljaaedu. Seni on ju tähelepanu pööratud eelkõige kaunimate kodude ja iluaedade väljaselgitamisele…

Autor: Ingrid Lepp
Fotod: Jaan Heinmaa
www.kodu-aed.ee/est/kokaraamat/

Lisätty: 15.10.2007