Artiklid ja uudised

Tõeliselt chef Demjanov

Dimitri Demjanovi oma sõnul pole tal köögis kindlaid lemmikuid, eelkõige rõõmustavad teda kui professionaali uudsed toorained ja maitsed.
Dimitri arvates peab hea kokk olema kõigesööja, kes salvestab erinevad maitsed oma “maitsepanka”. Saavutamaks soovitud tulemust, peab kokk teadma tooraine algset maitset.
Ta tunneb alati heameelt, kui avastab, et mõne vana tuttava tooraine kvaliteet on tõusnud uuele, kõrgemale tasemele. Oluline ongi valida parima võimaliku kvaliteediga toorained, arvestades nii hooaega, päritolu kui ka enda isu.
Dimitri eelistab võimalusel alati eestimaiseid mahepõllumajanduslikke toiduaineid. Näiteks hindab ta Eesti maheveiseliha ja eelistab seda paljukiidetud Brasiilia veiselihale.
Vastuseks tungivale pärimisele, millised ikkagi on tema lemmikud, toob ta peale pisukest järelemõtlemist esile kala.
Dimitri peab kalu väga ilusaks, talle meeldivad nende kuju, värv, soomused ja seegi, et kalu on nii palju ja erinevaid.
Ja varasügisene lemmik on kindlasti tomat.
Parimaid tomateid – magusaid ja maitsest lausa pakatavaid –saab turult, kus mammid oma kasvuhoonesaadusi müüvad. Dimitri tunneb mitmeid tomatisorte ja teeb kokkamisel nende vahel vahet.
Dimitri arvates oleks üks tore ja igati kiiduväärt idee hakata Eestis mahepõllumajanduse ergutamiseks välja selgitama ja auhindama ka ilusamaid köögiviljaaedu. Seni on ju tähelepanu pööratud eelkõige kaunimate kodude ja iluaedade väljaselgitamisele…

Autor: Ingrid Lepp
Fotod: Jaan Heinmaa
www.kodu-aed.ee/est/kokaraamat/

Sisestatud: 15.10.2007

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Intervjuu Michael Hilgersiga: “Loogiline on töötada vineeriajaloo epitsentris”

Maris Vahter Radis Furniture’ist (MV): Peale Lutheri perekonna poolt veekindla vineeriliimi leiutamist Tallinnas asutati 1897. aastal Londonis tütarettevõtte Venesta. 1931.aastal koostöös Venestaga asutatud Isokon seevastu on saanud moodsa disaini ajalukku vineermööbliga. Isokon tootis vineermööblit koostöös selliste maailmakuulsate Bauhausi nimedega nagu Walter Gropius ja Marcel Breuer. 1930ndatel jõudis Isokonile disainida ka Le Corbusier’ büroo. Nüüd, rohkem kui 80 aastat hiljem, samuti saksa ,disainer Michael Hilgers teeb tooteid koos Radis Furniture’ga, valmistades neid Tallinnas. Michael, näed sa siin positiivset ja viljakat pinnast vineeri renessansile?

vaata kõiki