Artiklid ja uudised

Köögis on kõik võimalik

Köök on eri funktsioonide tarvis mõeldud piiratud ruum, kuhu peaks ära mahtuma võimalikult palju asju. Lisaks tahaks, et seal oleks mugav. Kuidas teha nii, et ulatuks kõrgel ülakapis või kaugel nurgakapis asuvate asjadeni, leiaks vajaliku tarviku sahtlist kiiresti üles, et koera söögikauss ei jääks pidevalt jalgu? Lisaks sooviks kogu selle praktilisuse kõrvale kööki veel head aurat ja helget meeleolu. Nende ja paljude teiste vajaduste rahuldamiseks on köögimööbli tootjad välja mõelnud hulga lahendusi. Tänapäeva köögis on kõik võimalik – tuleb vaid oma soovid paika panna, küll lahendus leidub!


Lk. 19 –
Nurgakapp, mis võimaldab ruumi otstarbekalt ära kasutada. Spetsiaalne avanemismehhanism avab kapi veidi viltu, nii et see ei lähe vastu kõrval asuvate kappide ja pliidi käepidemeid, tuues sügaval kapinurgas oleva sisu päevavalgele ja mugavalt käeulatusse.

Lk. 27
Peen triip sahtli paneelil on küll väike, kuid ilmekas detail. Sobib hästi ustele, millel pole väljaulatuvaid käepidemeid. See sahtel avaneb ülevalt äärest tõmmates – avamine on käepärane ja sahtlipaneel lihtsalt puhastatav.

Lk. 51
Väikses köögis kasuta ära ka kappide soklikorrus ehk sokli asemele tee sahtlid.

Lk. 58 –
Ka modernse mööbliga köök võib olla romantiline. Tundelist hõngu lisavad kokkamisruumile harjumuspäratu helesinise-roosa-punase segune värvigamma ja lilleline tapeet. Et i-le punkt panna, on kööki toodud üks vanaaegne tool ja lauale-kapile asetatud klaasist jalal küpsise- ja koogivaagen.

Lk. 59 –
Köögi muudavad valgusküllasemaks ja õhulisemaks kapid, millel lisaks ustele on klaasist ka külgseinad.

Lk. 67 –
Mida vähem lahtisi riiuleid, seda vähem tolmupühkimist. Et mööblile veidi rütmi saada, on osa kapiruumi jäetud riiuli päralt ja ümbritsetud see kontrastiks valge omapäraselt avaneva uksega.

Lk. 75 –
Keraamiline valamu köögis muudab ruumi armsalt vanamoodsaks.

Lk. 102 –
Kuigi nõukogudeaegsed paneelmajad on ehitatud 1960. ja 70. aastatel ning nende köögid on vaid mõne ruutmeetri suurused, ei pea need sugugi välja nägema nagu ajast ja arust. Ka väikeses ruumis võib kokata kaasaegselt ja esteetiliselt. Karta ei tasu ka musta värvi – õiges kombinatsioonis ja vahekorras ei tee see väikest ruumi sugugi väiksemaks.


* Enamik nurgalahendusi on mõeldud kappide jaoks, kuid nurka on võimalik kujundada ka sahtleid.

* Otsi köögitarvikute kauplustest endale sobiv sahtlisisu, kus oleks võimalikult palju lahtreid. Nii on alati lihtsam vajalik ese kiiresti üles leida.

Tekst: Victoria Parmas
Fotod: Puustelli, Schmidt
Allikas: Kodukiri, märts 2011

Sisestatud: 03.03.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki