Artiklid ja uudised

Trendid Milano 2012 mööblimessil

Igakevadine mööblitootjate kohtumispaik – Milano mess – on jälle seljataga. Konkreetseid trende on Itaalia messilt välja tuua keeruline, sest osalejate ring on niivõrd kirju. Midagi Milano kevad siiski näitab.

Skandinaavia naturaalsusele ja heledale puidule vastukaaluks pakuvad mitmed Itaalia suurtootjad, näiteks Kartell ja Magis, värvikaid plasttooteid. Mitmele Itaalia mööblivalmistajale on omane teatud luksuslikkus, mis ilmneb materjalikasutuses. Näiteks tume puit, naturaalne nahk, hele kivi jne. Messibokside kujunduste värvigammas kordusid hallid maalähedased toonid segatuna sidrunkollasega. Need toonid on juba aasta jagu sisekujunduses soositud olnud ja Milanost jääb mulje, et see trend jätkub.

Köögid – lihtne vorm + kõrgtehnoloogia
Köögidisain on vormilt jätkuvalt lakooniline. Kapiuksed on enamasti ilma käepidemeteta või siis on käepide süvistatud kapi ülaserva nii, et seda peale vaadates ei näe. Köögimööbli värvigamma soosib sarnaselt interjööri omaga halle toone, musta ja valget, mida miksitakse naturaalse puiduga. Puitmaterjal esineb trendikates köökides väliselt “viimistlemata” kujul. Esmapilgul meenutab see natuke sakilist, hööveldamata puupinda. Tegelikult on tegemist viimistletud sileda materjaliga.

Disain: Fabrizio Crisà, Elica Design Center.

Disain: Fabrizio Crisà, Elica Design Center.


Itaalia juhtiv ventilatsioonikubude tootja Elica oli messile toonud uudismudeli 35 CC, mis on võitnud disainiauhinna Reddot Design Award. Kõnealust kubu saab paigutada nii seinale kui ka köögisaare kohale.

Disain: Charlotte Lancelot.

Disain: Charlotte Lancelot.


Candia Blasco kollektsioon “Canevas Collection” hõlmab sohvasid, vaipu ning patju, mille muster ja tekstuur tõstavad esile traditsioonilise ristpistetikandi.

Disain: Naoto Fukasawa

Disain: Naoto Fukasawa


Magise käokell Cu-Clock on tänapäevane versioon traditsioonilisest käokellast.


Tekst: Agneta Land-Koskinen
Fotod: tootjad


Edasi loe artiklit juunikuu Kodukirjast...

Sisestatud: 06.06.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki