Artiklid ja uudised

Kogemusi ja tähelepanekuid seoses antiikmööbliga

Antiikmööbli väärtust hinnatakse ajastu ja stiilipuhtuse järgi. Muidugi on tähtsad ka valmistamisel kasutatud materjalid. Hinda võivad tõsta näiteks autentsed legendid, seotus mõne ajaloolise isiku või valmistaja-meistriga.

Egiptuse keskaeg

Egiptuse keskaeg

Boulle` Louis XIV

Boulle` Louis XIV

David Röntgen

David Röntgen

Kõige massilisemalt on Eestis levinud 1920.aastail valmistatud funktsionalistlik mööbel, mis nimest lähtuvalt taotles otstarbekust ja oli väga praktiline. Väärtustas siledaid pindu, oli laialdaste kasutamisvõimalustega ning pika ekspluatatsiooniajaga. Viimasel ajal on funktsionalism saavutanud taas populaarsust.



XX sajandi 20.-30.-datel aastatel tekkis ka teine stiil, mida nimetati art deco – kontrastsete geomeetrilistel kujunditel põhinev dekoratiivne suunitlus. Eestis kohtab harva ehtsaid art decolike esemeid. Tavaliselt seostatakse teda funktsionalismiga.


Palju on ka XIX sajandi teisel poolel tekkinud juugendstiili – nihestatud proportsiooni, mängleva joone ja stiliseeritud taimornamendiga esemeid. See mööblistiil, talupoeglikust kummutist kuni elitaarsete esemeteni, on väga nauditav. Tavaliselt on ....

Loe edasi siit>>>

Koostanud: Jaanus Pihelgas

Sisestatud: 18.01.2013

MÖÖBLI PARANDUS, REMONT, RESTAUREERIMINE, SADULSEPA -POLSTRITÖÖD. JAANUS PIHELGAS OÜ

Tel:
621 1854
Aadress:
Kesk-Sõjamäe 3e, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki