EHITUS

Puitaknad

Liisu 11.04.2007 16:46

Tere. Äkki keegi õpetaks,kuidas teha korda puitaken? Vana värv maha...kas vaja miskit puidukaitset panna...jne...

Tsiteeri

Janika 13.04.2007 23:06

Värvi eemaldamine käib ülevaatlikult nii: I Lahtine värv eemalda kraapides, kasutades erinevate profiilidega teravaid kaabitsaid (neid saad ise teritda viili või käiga). II Ülejäänud värvikiht soojenda kuumõhupüstoli ja kaabitsa või pahtlilabidaga. Väikeste pindade kupa kuumutades ja kraapides laabub töö kiiresti. Kuumus peab olema reguleeritud nii, et puidu pind ei söestuks. Keemilisi värvieemldeid ei ole soovitatav kasutada, kuna need imbuvad puidu sisse ja võivad uut värvikihti hiljem lagundama hakata.
III Pärast värvi eemaldamist puhasta puidu pind liivapaberiga nr. 100 ja enne viimistluskihti nr. 180. IV Metallist osad puhastatakse ilma pinda vigastamata kaapides, terasharjaga või karukeelega (küsi ehituspoest müüja käest. Isiklikult soovitangi karukeelt).
Järgmine etapp oleks puidu paranduste tegemine. Puit asendatakse vaid juhul, kui see on pehkinud. Kasuta selleks niiskuskindlat puiduliimi. Iluvigu pole vana akna puhul mõtet parandada. Raame ka ei pahteldata. Pragude täiteks sobib kasutada kitti, kuid ainult sellistes kohtades, kus on niiiskuse oht.
Viimistluseks oleks hea linaõlivärv. See värv koosneb linaõlist ja pigmendist. Värv tungib sügavale puidu pooridesse ja kaitseb seda niiskuse eest. Linõlivärviga värvitakse kolm korda- kruntvärv, vahevärv ja lõplik värv. Kuivamisprotsessi saab kiirendada asetades aknad sooja ja liikuva õhuga ruumi. Kui pärast kruntimist on puidukiud püsti tõusnud, siis lihvitakse pind kergelt peene liivpaberiga nr. 240 üle.

Vaata kindlasti raamatut "Vana aken" Lea Täheväli Stroh. Ja looduslikke viimistlusvahendeid http://www.majatohter.ee/
http://www.safran.ee/

Jõudu tööle. Ja kui tekib küsimusi siis kirjuta. :) [/url]

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.