EHITUS

Puit- ja puitalumiiniumaknad ning rõduuksed

erka100 21.05.2008 12:11

Kellel huvi teada, mille poolest erineb või millised eelised ja puudused on erinevatel Eestis toodetud puit- ja puitalumiiniumakendel, siis kirjutage e-kiri aadressil eerik@kalesy.ee või eerik@saksauks.ee.
Pakun ka ekspertabi akna probleemide korral.
Kalesy toodab nn saksa tüüpi puit- ja puitalumiinium aknaid ning rõduksi (ka lükanduksi ja kahte erinevat madala alumiiniumlävepakuga rõduukse lahendust või ka tammest lävepakk samuti) millel uudne ja ainulaadse profiili tõttu parem sooja ja mürapidavus, kui teistel tootjatel.
Europopas antud aknatüübile välja töötatud tehnoloogiate täpne järgimine tagab ka üldise kõrge kvaliteedi. Võimalik lisatihendi paigaldamine ja paljud muud lisad.
Täna Eestis ilmselt ainsana paigaldab Kalesy aknaraami ja klaaspaketi vahele kompensatsioonitihendid, mis on vajalik aknamaterjalide paisumisest tuleneva pinge leevendamiseks, et ei praguneks aknapakett. Lisaks parandab antud tihend ka müra- ja soojapidavust.
Kahjuks on kuulda ja näha, et seda tihendit ei paigalda teised tootjad, kuna tellija ei näe seda peale akna valmimist, sest seda ei ole silikonivuugi tõttu võimalik näha. Küll aga saab toota veidi odavamalt säästes tootmisaega ja tihendile kuluvat raha.
Tahaks südamele panna aknatellijatele, et klientide teadmatus on see, mis võimaldab täna tootjatel kasutada odavamaid komponente, värve ja viimistlusmaterjale ning ka mõningaid olulisi tootmisettappe ära jättes alandada toodete hinda. Kasutatakse ära reklaami ja tuntust ja suuri lubadusi ning nn kõva kvaliteeti, mis paraku ei vasta tõele. Olen valmis seda kõike tõestama reaalsete näidete varal.
Kalesy toodete ja eeliste kohta saate informatsiooni kodulehelt www.kalesy.ee ja kõige parem on külastada meie salongi Tallinnas, Pärnu mnt. 160F, eelnevalt kokku leppides aja.
Edu soovides
Eerik Kirs
Kalesy OÜ-aknad ja uksed

Tsiteeri

erka100 25.08.2008 23:22

Ja veel niipalju erinevate akende kasutamismugavusest, et kaheraamsete ja väljapoole avanevate nn. Wikingi tüüpi akendega paraku peate jälgima, et öösel ja kodunt lahkudes igaks juhuks aknad sulete, sest vihmaga sajab lihtsasti vesi otse tuppa.
Lisaks on välja avanevate akende (nb! neid on erineva avatavusega) pesemine ka suht keeruline ja naised seda juba ei soosi. Olenevalt akna suurusest pead käe ja vahel ka pea õue pistma jne...
Pöördavaneva akna tagurpidi keeramine on samuti päris ebamugav, näiteks proovige selle akna metallist suluse riivi lahti lukustamist pikkade küüntega. Linki selle funktsiooni jaoks siin paraku ei pakuta.
Lisaks on välajpoole avanevate aknatoodete aknaraam vähem soojapidav kui nn Saksa tüüpi aknal (68mm) e. enamasti ca 60mm paksune kuhu ka 3 kordset pakketti korralike õhuvahedega ei õnnestu mahutada. Aknalengi laius üksi ju ei päästa, kuigi see on enamasti tõepoolest üle 100mm laiune. Vahepostid kui need on mõnel aknal tellitud, on samuti väga sügavad ja kentsakalt palju sisseulatuvad ning selleks tuleb valmis olla. Vahel mõnele ei meeldigi hiljem. Salongis neid ei ole näha pakutud ka. Muidugi on neil veel laia lengi paigaldus tehtud läbi lengi ja kruvipead kaetud korkidega, mis ei mõju just eriti esteetiliselt.
Samuti jälgige puidu kvaliteedi klassi. Wikingi tüüpi akende põhiturul Skandinaavias, on aksepteeritav A1-A3 klassi puit, kus A3 on juba päris suurte okstega. Valge ning heledate aknavärvide ja -lasuuride korral on siis kindlasti peatselt kollased oksakohad läbi kumamas ja seda eriti lõuna ja lääne küljel tänu intensiivsele päikesele. Paljudele on ka see üllatuseks ja ei pruugi hiljem meelt mööda olla. Kuid taas, ega seda enne ostu keegi ei maini, isegi poole sõnaga mitte.
Ka välapoolt on akna raami ja lengi vahed päris suured, mis kõigile ei meeldi.
Tormivee takistamiseks on küll kolmes küljes kahekordne tihendus, kuid allaosas seda paigaldada ei saa ja seetõttu tegelikult aken ka soojapidavusega väge ei hiilga.

Ja uskuge või mitte, tuntud ja kõlava nimega aknatootja ei tähenda veel automaatselt, et saate korraliku toote.
Kokkuhoid tootmises tuleb ju ikka klientide teadmatuse arvelt. Mida saab odavamalt teha seda ka tehakse. Ja seda eriti suurtootmises, kus iga kokkuhoid on lõpuks soliidne summa.
Te ei usu!
OK, siis kas teate, mis on kompensatsiooni tihend ja milleks see peab aknal kindlasti olema, kuid jäetakse enamsti paigaldamata, sest kliendid sellest midagi ju ei tea. Või miks peab õige akna värv olema elastne (spetsiaalne värv polüretaani komponentidega) ja mis juhtub kui see on mõni odavam ja kõvaks kuivav?
Ja milleks on impregneerimine e. immutamine enne värvimist vajalik ja miks tuleb ka veel peale nurgatappide kokkuliimimist nurgad eraldi immutada? Või miks peab profiilide liitekohtades kasutama spetsiaalset aknatootmiseks mõeldud elastset vuugihermeetikut?

Soovitus! Tehke asi selgeks enne ostu, siis jäävad ebameeldivused neile, kes ei viitsi süveneda.

Üks on selge, et kõige mugavam on kasutada ja hooldada nn Saksa tüüpi aknaid ja seal ka kaks ventleerimise lahendust korralikel tootjatel juba komplektis. Vihm ka sisse kunagi ei saja ja ei pea mõtlema kas aken jäi lahti või mitte. Lisaks tuulutusasendi, kui ka mikrotuulutuse asend mugavalt käepidemega seatav.

Teatud olukorras muiduigi ka muud lahendused omal kohal

Edu otsinguil.

Eerik Kirs
Kalesy OÜ
Juhatuse liige
www.kalesy.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.