EHITUS

küsimus ehitusspetsialistile

kaija 20.12.2008 13:52

Tere.Palun abi.Miks katuse alla lae peale koguneb niiskus(märjad on nurgad kohati)Auru tõkkeks on pandud isolatsioonpaber,siis on mineraalvill,penoplast,ehituskile,plekk.Kas villa peale tohib panna penoplasti`?

Tsiteeri

Vooler 22.12.2008 16:13

Villa peale ei tohi panna penoplasti - sel juhul k6ik niiskus mis on ruumis koguneb kipsplaadi ja aurut6kke vahel.

Tsiteeri

w 22.12.2008 19:51

Ehitaja on jah midagi kokku keeranud. Miks panna peno ja vill kokku ? Palju on villa paksust katuse all ? Kas kips on viimistletud ? Saaks vastuseid, oskaks ka abi pakkuda.

Tsiteeri

Risto 01.02.2009 13:22

Hakka katuse kattest pihta. Kas on äkki kusagil mingid nurgad, neelud või harjad mis on kehvasti vormistatud. plekk kehvasti ja kile ei pea ka alati kõik kinni. Muidugi sel juhul peaks see penoplast mis sarikate vahel on ikkagi vee kinni hoidma ja tuppa ei tohiks midagi jõuda. Järelikult väljast vesi ei tule.

Minu mõte on, et aurutõkk ei pea. Aur liigub paberi liitekohtadest, pistukupesadest ja jumal teab kust villa sisse. Villa seest liigub ta villa välimisele pinnale kus kohtub penoplasti ja sarikatega. Oletame et penoplast on soe ja seal aur veeks ei kondenseerur. Küll aga võivad külmad olla sarikad ise. Vot siis muutubki aur veeks.

Kuna eespool on mainitud, et probleemsed kohad on nurgad, siis suure tõenäosusega vüib olla olukord kus nurgad on kehva lahendusega ja halvasti ehitatud - mõni soojustuseta koht näiteks. Lisaks seest poolt mittepidav aurutõke ja ongi probleemid käes.
Lahenduseks ka konstruktsiooni avamine või termokaameraga piirkond üle vaadata.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.