AIANDUS, HALJASTUS

Liugväravate töökindlusest.

Kristjan 17.05.2008 13:27

Tere!

Täna käsil valik, et kas valida liug- või tavalise väravalahenduse kasuks. Liugvärava sobiks paremini aga olen kuulnud, et talvisel ajal võib tekkida probleeme siinile koguneva luma ja jää tõttu!
Kas keegi oskab hirme kinnitada või ümber lükata?

Ette tänades!

Kristjan

PS. Kui keegi huvitunud teostamisest siis võib samuti kirjutada.

Tsiteeri

Toomas 20.05.2008 15:46

Tere Kristjan,

Teie hirmudel on tõepõhi all. Kui lükandvärava valmistamisel on kasutatud avatud rullikutega lahendust, siis on talvetingimustes probleemide tekkimine kindlustatud. Probleeme ei teki suletud rullikute kasutamisel, täpsemad soovitused värava valikuks on Aldermani kodulehel nõuannete rubriigis: http://www.alderman.ee/?id=45&lang=2

Kodulehelt saate saata ka hinnapäringu.


parimate soovidega
Toomas Sild

Aldermani Aiad ja Väravad

Tsiteeri

erka100 21.05.2008 11:31

Põhimõtteliselt räägib Aldermani esindaja õiget juttu, et avatud rullikute e. nn. Hollandi lükandvärava süsteemid põhjamaisesse kliimasse ei sobi. Kuna automaatika saab opereerida vaid kergesti liikuva väravaga siis külmunud sulalumi ja jää saavad kohe probleemiks vale lahenduse korral meie laiuskraadidel talvisel perioodil. Mõnes kohas leeklambi ja haamriga puhastatakse talvehommikutel jooksusiini, et saaks värava liikuma.
Küll aga olen kuulnud klientide nurinat, et Aldermani lükandväravad ei liigu korralikult. Pidavat lihtsa kinnise alumise toru sees ainult metalllaagrid rullikuteks olema, mis on kindlasti odav lahendus tootjale, küll aga mitte kvaliteetne. Kui laagrid välimine pind ükskord veel ära ka roostetab ja raskelt käima hakkab siis jama lugu muidugi ja ega paljas metallaager vastu metalltoru ka vaikne ei ole ju. Koliseb nii mis jube. Igatahes Aldermanilt küsige paremat väravat, äkki ikka teevad ka erinevaid lahendusi, kui teemat valdate ja oskate küsida.
Vaikselt ja pehmelt töötavad ikka kapron katega ja suurte rullidega lükandväravad (eriti oluline suure kaal ja mõõduga väravate korral), kuid hind ka muidugi kallim sellel kes korralikult teeb. Temeko näiteks teeb korraliku süsteemiga, aga seal selline vanem generatsioon tootmises ja eks selline teistmoodi asjaajmaine ehk veidi.
Eelistaksin Aldermanile siiski Temekot.
On veel teisigi, kuid ei ole kokku puutunud ja ei oska ka kommenteerida.
Kuna eestis alumiiniumist aiaväravaid ei toodeta minu teada veel, siis metallväravad on ikka suht rasked siis süsteem peab olema tugeva konsooli ja rullikupargiga minu arvates. Metallist väravate puhul oluline ka kuumtsinkimine, sest muidu peale esimest talve juba mis iganes värvi alt keevise kohtades kuhu kondensaat toru ja värvi vahele kergesti tekkima kipub ka rooste läbi väervi taspisi tuleb. Valgel värvil tuleb kiiremini nähtavale ja kumab pruun rooste läbi värvi, kuid ka mustad ja pruunid metallväravad ilma kuumtsinkimiseta lähevad mõne aastaga täiesi koledaks.
Ja veel et oma olemuselt on lükandvärav keerulisema süsteemi ja materjalikäsitlusedga, mistõttu hind ka 2-3 korda kallim, seda tuleks arvestada. Küll aga on lükandvärav täiuslikum mugavuse aspektist, kui ka ruumikasutuse seisukohast lahtudes, kuigi seda viimast vaid siis, kui on sirge ja piisava pikkusega aiaosa väravakõrvale lükkamiseks. Kui ruumi ei ole siis on võimalik vaid tiibvärava lahendus.
Edu otsustamisel.
Eerik Kirs
Saksa Uks AS ja Klaesy-aknad ja uksed


Edu

Tsiteeri

ht.ee 09.12.2008 22:36

ht.ee esindab itaalia firmat Entratech kes toodab erineva raskusega väravatele rullsüsteeme. Täpsemat valikut näete siit http://www.ht.ee/index.php?main=152&productCat=707.Valikus on veel tiibväravate hinged ja lukud ning palju muud, vaata www.ht.ee.
ht.ee on suurima tootevalikuga aiandus ja ehitusmaterjalide internetipood Eestis.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.