KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Sooviks nõu värvi valikul elutuppa

inna 11.10.2007 16:17

Tere!Sooviks nõu elutoa värvi(de) valikul.Mööbel peaks tulema tumedam,diivan hele,põrand ka hele.Mis värvi te soovitaks seinad teha?Ka mõtlesin varianti,et üks sein ühte värvi ja teine teist.Tuba on selline piklikumat tüüpi.Aitäh vastuste eest!!

Tsiteeri

Helen 11.10.2007 17:19

Tere,

Kindlasti oleks huvitavam kasutada kahte erinevat tooni. Sõltub ka, millist seinakatte materjali Te olete mõelnud kasutada ja kui suur ruum üldse on. Värvide osas võib ka kasutada dekoratiivvärve, näiteid saate ka vaadata ka siit http://www.paremsein.ee/tehtud_tood.html
Sellisel juhul siis dekoratiivselt 2 seina ja teine osa tagasihoidlikum toon. Tapeedi puhul võib ka sedasi talitada, et 2 osa jäävad värvitud kujul. Dekoratiivsus toob just ruumi nö.liikuvust ja aktsenti. Kasutada võite ka fototapeeti, näiteid leiate siin http://www.aja.ee/fototapeet2.html
Tapeedi puhul siis valida nt. hele ja tumedam ornament peal- must või punane vms ja mitte väga kirju mustriga, pigem selline voolav ja laialivalguv.
Piklikuma ruumi puhul siis ka jälgida, et ei oleks vastasseinad tumedamad, kuna see teeb ruumi veel kitsamaks ja visuaalselt võib diivanil istudes tunduda, et sein kukub kohe kaela. Pigem siis diivanil istudes vaateväljas olev sein heledamaks- kui on suurem ruum, siis võib ka teistpidi. Väga tumedat ei soovitaks siiski kasutada, kuna ruum muutub kohe väiksemaks.
Toonide osas siis valida, kas hele ja tumedam või hele ja hele, viimase puhul aga 1 osa dekoratiivse elemendiga. Aktsenti saab veel anda ju aknakattega, vaibaga, patjadega diivanil ja igasuguste aksessuaaridega. Dekoratiivvärvidega on hea ka see, et põhi võib olla heledam, aga tumedamad jutid vms jooksevad sealt siis kujuna läbi ja soovi korral ei ole see ka pinnaga tasa. Olulist rolli mängib ka mööbel ja selle asetus ruumis.
Aksenti võitegi anda punasega, oranziga, isegi roheline jms, aga siiski jälgida ka, et oleks siduvus mingi muu elemendiga, muidu jääb liiga üksikuks ja hakkab silma riivama.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.