KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Magamistoa värvid

Saara 29.11.2007 12:19

Tere!

Soovin toast, mis oli kunagi lastetuba, magamistuba teha. Hetkel on tuba väga kirju - seinad tumeoranžid (ka ahi), aknaraamid ja aknalaud kollased, uks sinise ja kollasega, maas tumesinine vaip. Lagi on õnneks valge. Mööbel saab olema heledast puidust (voodi, kaks öökappi ja kummut).

Lage ja põrandat ei tahaks muuta, sest tahaks võimalikult odavalt läbi saada.
Ühe seina, kuhu paigutan voodi , tahaks katta mõne põneva tapeediga, ülejäänud seinad ja ahju tahaks heledaks värvida. Esimene mõte, mis tumesinise vaibaga seostus, oli meri, aga mereteemat siiski kasutada ei tahaks.
Milliseid värve võiks kasutada, et see vaip liiga raske ja tumedana ei tunduks?
Probleem ka värvitud ukse, akna ja ahjuga. Kas need võiksid olla pigem seinavärviga ühte tooni või klassikaliselt valged?

Ette tänades,
Saara

Tsiteeri

Helen 29.11.2007 12:40

Tere,

Kas saaksite mulle oma toast pildi saata? Seda võite siin alla laadida või võite ka saata meili peale- enne kui vastan, siis viskaks toale korra pilgu peale. Kui suur tuba on?

Helen

Tsiteeri

Saara 29.11.2007 14:41

Pilti ma kahjuks saata ei saa, sest tuba asub vanematekodus Viljandimaal, ise olen Tartus ja enne jõule vist sinna ei jõuagi. Aga toa suurus on umbes 30 ruutmeetrit. Võib-olla tasub lisada veel seda, et aken on väike nagu maamajadel ikka ja valgust paistab sisse vähe. Aken ja uks on vastasseinades ja need seinad on lühemad. Uksest tulles vasakule nurka jääb suur ahi, mis võtab päris suure osa seinapinnast enda alla, sest kunagi on see olnud nn kööktuba ja mingi väike pliidi moodi asi on ahju küljes (saab kasutada kui lauda või postamenti vms). Ahju vastas olev sein on siis täitsa vaba - sinna mõtlesingi tapeedi panna.

Saara

Tsiteeri

Helen 29.11.2007 18:22

Ukse ja aknalaua võiks siiski ehk mööbliga ühte tooni teha- heledam toon siis-päris valge ei pea olema-hea oleks kui siiski kajasstuks mingi toon- aknalaua puhul sõltub ka aknakattest, mida valite- kas siis soovite seda rõhutada või ei. Aken võiks siiski valge olla. Tundub, et päevavalgust on suht vähe ruumis, seega tuua seda siis valgustite näol ruumi. Mida pimedam toas on, seda süngem vaip tundub. Seega tasuks panna korralik valgustus ruumi. Toonide osas kasutaks pigem pastelseid toone- need jätavad õhulise mulje ja teevad miljöö õdusaks- enamjaolt sobivad nad ka kõigega, antud olukorras läheks helekollane ja virsikutoon hästi. 1 seina valige ehk ka heledam tapeet,aga siis suurema, tumedama mustriga, mis annab aktsenti, samas tasuks seda ahju seal ka rõhutada natuke, sõltub nüüd tapeedist,mida valite-sellest lähtuvalt saate ahjule tooni anda-kui mitte tervikuna, siis saab rõhutada kasvõi laiema triibu näol ahju kõrvaloleval alal. Ega alati ei peagi kogu seinale, elemendile aktsenti andma- võib anda osaliselt-nt tumedama triibu või kujundi või pildi vms näol.aknakate võiks ka olla õhulisem- mitte siis liiga massiivne, selline kerge pigem.
Kuna vaip on tume, siis oleks vaja lisada õhulisust muude elementidega ruumis, et asja tasakaalustada.
Ma nüüd ei tea, kas mööbel on olemas või plaanite osta alles, aga vältida siis massiivset mööblit, mis on põhjaga vastu põrandat. Aksessuaaridega võite punast, oranzi sisse ka tuua- seda juba vastavalt soovile ja maitsele.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.