KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

kas tumedad plaadid sobivad kokku heleda puitpõrandaga?

Trinka 12.03.2008 09:56

Meil tuleb suurde elutubba laudpõrand, selle toaga paralleelselt asub köök ja koridor, vahepeal on väike seinaosa(1200) mille külge tuleb siis kamin elutuppa( tahaks tumerohelist). Mõlemal pool on pea 2 meetrised avad, nii et kokkupuutuvat põrandapinda on päris palju aga kööki ja koridori tahaks panna keraamilisi plaate ja nägin Plaadipunktis plaate, mis näevad välja nagu marmor aga tegelt pole, värv oli tumeroheline, ei tea kas see sobiks või oleks kontrast liiga suur. Äkki sobiks paremini mingi heleroheline või helepruun. Olen kuulnud, et tume põrand on päris tüütus, tolm ja mustus paistab hästi välja. Muud värvid oleks terves majas valdavalt roheline ja pruun, halli ka ehk. Köögi tahaks teha mingi pruuni ja rohelisega ka, tööpinna teeks graniidist.
Leidsin muidu veel ühe ilusa keraam plaadi, mis oli heleroheline ja nägi välja nagu marmor, vist oligi, see meeldisa mulle väga aga ei tea enam millises poes see oli ja see tehismarmor oleks vist selles mõttes veel parem, et kergem hooldada aga jah see oli päris tume. Ma ei tea mis teha, olen otsustusvõimetu.
Aitäh nõuande eest!

Tsiteeri

Helen 12.03.2008 11:15

Tere,

Eks tumedal ja heledal põrandal ole mõlemal omad + ja - , valik ikka pigem enda soovist lähtuvalt teha. Teil on terve maja peale 3 tooni, ma soovitaks siis just nende plaatide näol vms tuua sisse midagi uut ja elavamat, muidu võib lõpp tulemus liiga 1 massi sulanduda ja puudub siis see aktsendi osa. Jälgige ka seda, et tumedus ja heledus tasakaalus oleks ja palju sõltub ka valgusest, mis kajastuvad. Valgustus võib elemente hoopis teisiti esile tuua. Ja kui otsustate tumedamate toonide kasuks, siis peaks valgus seda intensiivsem olema. Samas võib ka rõhutada seda kaminat, et siis sinna taha seinale vastav toon ja materjal nt. Võite kal valida ju heledama plaadi, aga roheka mustriga või ornamendiga. Alati ei pea olema terve osa roheline, tuua seda vb rohkem mustrina vms sisse, et siis oleks terve maja peale läbiv joon vms. Konkreetselt ei julgeks midagi soovitada, kuna ei ole siiski ruume näinud jne. Jälgige ka ruumi suuruseid- tume muudab väiksemaks ja hele suuremaks ja võimalus on ka tumedat ja heledat omavahel kombineerida.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.