KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

tapeet ja värvitud sein

Elen 09.07.2008 11:25

Tere

Alguses oli plaanis kogu tuba tapetseerida, aga see mõte tundub siiski liiga igav. Mõtlesin, et ehk värviks ühe seina ära kasutades mingit huvitavat värvimistehnikat. Tapeet on pastellivärvi triipudega, triibud omakorda on kaetud heledast niidist ruudulise võrgustikuga. Kas oleks mõistlikum see üksik sein lihtsalt üle värvida? Kui omakorda mingit eritehnikat kasutada jääb ehk liiga kirju? Milline sein see olla võiks? Tuba on ruudu kujuline, ühe aknaga.

Tsiteeri

Helen 09.07.2008 13:08

Tere,

Sõltub ka sellest, kui suur tuba on ja, millise toaga on tegu- magamistuba, elutuba?. Võite teha ka nii, et 2 külje seina 1 tapeediga ja 2 teist siis värvitud kujul. Tapeet tundub selline tagasihoidlik ja õrn, seega kõrvale võite värvi näol kasutada midagi tumedamat natuke. Kui nüüd akna seina jääb tapeet, siis aknakatte puhul võite kasutada ka seina värvitooni- ühildada siis. Kui aga värvitud sein akna seinas, siis kasutage pastelsemat tooni aknakatte puhul. Samas sõltub ka, millise aknakatte valite: ruloo, õhem ja paksem kombineerituna(siis õhem heledam ja teine tumedam nt või siis tumedama mustriga).Mööbliga saate samuti mängida- tooge vastavat tooni sisse. Muidu läheb ehk liiga imalaks üldmulje, kui kõik seinad on heledad ja mööbel samuti heledam seejuures. Kombineerige seinatoonidega ka aksessuaare- nendega saate ka vastavat tooni tuua. Diivani puhul saate samuti mängida- padjad nt teist tooni, katet annab ka osaliselt teist valida nt siis käetugede või peatugede puhul- sõltub diivanist. Vaipkattega saate ka mängida. Võtke aluseks 2-3 tooni, mida ruumis kajastate ja kombineerige neid omavahel nii, et oleks ühtlaselt hajutatud üle ruumi. Eri tehnika värvimise puhul antud tapeediga võib minna vastuollu kui mitte teha õiget valikut ja värvi puhul hakkab see kindlasti domineerima ja samas ka häirima. Kindlam oleks kasutada antud tapeedi kõrval siiski värvitud seina, pange rõhk toonile. Pastelsetele toonidele sobib pea iga toon kõrvale, Kui jagate seinapindasid, siis võtke ka arvesse, kus teil mingi mööbliese ja detail asub.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.