KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Milline on 30ndate sisekujundus?

KH 31.07.2008 08:46

Hakkan tegema kap.remonti pisikeses ennesõjaaegses elumajas asuvas korteris ning soovin teha seda võimaluste piires ajastutruult. Kas internetis on mingeid allikaid, kust oleks võimalik leida visuaalseid näiteid selle ajastu elamisest. Kõige suuremad küsimused on, et millne võiks olla vannitoa üldmulje (kõrged laed, hästi pisike ruum), milline võiks olla köögimööbel ning milline võiks olla köögipõrand. Enamus korteris on säilinud naturaalparkett, mida on võimalik restaureerida, aga millega seda põrandat sobiks kombineerida. Ise oled mõelnud must/valge kombinatsioonis kahhelile, aga kuna elamise üldmulje tuleb hele, siis pole kindel kas see sobib. On veel mingeid variante?
Palju küsimusi, aga olen tänulik iga vihje ja soovituse eest, et kuidas antud teemaga iseseisvalt edasi minna..

Ette tänades

Tsiteeri

Helen 01.08.2008 18:48

Tere,

Arhitektuuri suunaks iseenesest funktsionalism: mitmekesine, kontrastide jaotus, vertikaalsed, horisontaalsed, ümarad avaused paigutatud asümmeetriliselt. Funktsionalistlik arhitektuur propageeris uut elustiili, mille märgusõnadeks said kaasaegsus, otstarbekus, lihtsus, hügieenilisus, vormides geomeetriline selgus, uued materjalid, mille tulemuseks olid silepindsed ja lihtsad,valgus- ja õhuküllaste ruumidega nn. valged majad.
Infot leiate ka siit: http://www.kodustuudio.ee/?id=1169
http://www.sisustusweb.ee/forum/1919/2867/
Interneti suhtes ei oska öelda, kust antud teema kohta pilte võiks leida- selle ajastu kohta infot rohkem siiski paberkujul.
Sõltub ka, kuidas ja,kus kombineerida. Võib sinna sobida küll, aga siis siduge seda ka muu ünterjööriga, muidu jääb tõesti veider see üldmulje ja palju sõltub ka ruumi suurusest. Seintel võite kasutada krohvitud pindasid, vastava teemalisi tapeete, võite sisse tuua temaatikat ka vastavat ajastut imiteerivate pistikupesadega, valgustitega,lülititega.
Köögi põrandal võite ühtlasi kasutada must-valget plaati, sellest lähtuvalt ka köök-hele kindlasti, kuskile võite raamistikuga anda aktsenti ja kontrasti. Käige ka kindlasti Mööbliaidas/www.moobliait.ee
saate ehk ideid juurde edasiminemiseks, samuti köögi salonge oleks kasulik külastada ja uurida nende pakutavaid materjale ja võimalusi, mis oleks ühtlasi seotud antud ajastuga. Konsulteerige müügikonsultantidega ses suhtes, et mida nad pakuvad.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.