KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

kuidas luua trepi, põranda ja köögimööbli vahel tervikut?

Lea 06.09.2008 00:21

Tere,

Kui trepp tuleb tammest, õlitatud ja peitsitud astmetega, siis kas põrand peaks ka olema tammest ja õlitatud või see jääks liiga tume või peaks olema lausa teisest puust. Ning kui trepikõrval on kohe ka köögimööbel, siis kas see võib olla tamme spooniga neutraalse värviga. Mulle lihtsalt tundub, et äkki seda erinevat tamme puitu on nii palju ning see ei sulandu ühtseks tervikuks.
Elutuba koos avatud köögiga on ca 45 ruutu.

Tsiteeri

Helen 06.09.2008 15:10

Tere,

Ei pea põrand samasugune olema- võite kasutada teist puitu ja isegi teist tooni. Köögi osas võite tammega teha,aga nt peitsida üle või siis kombineerida tammega. Kui teha trepp, põrand ja köök kõik tammega, siis jääks tulemus suhtkoht massiivne ja sulab ka ühte ja üldmuljena pole midagi erilist, see toonide erinevus võib jääda ka kirju ja silma riivata- midagi jääks nagu vajaka. Sõltub kka sellest, mis peitsiga (tooni) trepp on, teie jutust eeldan, et tume. Võite sama tooni kasutada nt köögi tasapinna puhul või siis alumised kapid ja ülemised siis värvikamad või valged- siis võite ka põranda teha heledama. Võtke seal aluseks nt 3 tooni- tume, hele ja siis midagi värvikamat ehk lisaks. Kui teete kõik 1 toonis ja sama materjaliga, siis ei tule elemendid üldse esile, kombineerige neid omavahel nii, et oleks ka visuaalne rõhutatus, millega on tegu. Treppi saate ka nii esile tuua, et see on tume ja hele põrand on kõrval, võite lisada sinna piirdena ka klaasi, mis muudab seda õhulisemaks. Et see tumedus üksikusk ei jääks, tooge seda ka kööki osaliselt sisse, aga mitte terve köögi näol, ühtlasi ka heledust, mis kajastub põrandal. Köögi ülemiste kappide puhul võite kasutada ka mattklaasi, mis muudab seda õhulisemaks. Kui on ka söögilaud, siis olemasolevate toolide näol saate tuua värvi sisse- sinna läheb, misiganes toon ja seda kajastage ka elutoa poolel- diivan, padjad, vaipkate, aknakate (seda saab juba köögipoolel ka sisse tuua) jne.


Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.