KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Millised kapid, kui põrand ja uksed on tammest

Varvaara 22.09.2008 13:13

Meil tulevad 1-lipilisest tammeparketist põrandad ja tammespooniga uksed. Ilmselt läheb liiale, kui ka kapid tammepuidust teha? Millised kapid sobivad sellisesse elamisse, kui soov on puitmööbli järele? Toonidest on välistatud must ja valge värv.

Tsiteeri

Helen 22.09.2008 19:11

Tere,

Täpsustaks natuke: millise ruumiga on tegu? Millised toonid, materjalid elamises veel kajastuvad? On ruum mingilmääral avatud teise ruumiga? Kui suur ruum on?

Helen

Tsiteeri

Varvaara 23.09.2008 08:37

Teema puudutab kahte ruumi, kumbki neist pole avatud. Hetke lemmikvärvikombinatsioon üldiselt on mu jaoks pruun-beež-valge.

Elutoa suurus on ca 35m2, seinad tulevad heledad, ilmselt beežikad-valged, ühte seina tuleb Tulikivi ahi (et hall siis). Diivanid plaanime lähima aasta jooksul välja vahetada (nahkdiivanid suurte pehmete tekstiilkattega diivanite vastu) ehk siis sisustus sh vaibad, kardinad on veel 100% lahtine. Ja kappe peaks tuppa ikka tulema - tegemist on pere-süda-toaga ja kõik pere seltsieluks ja muidu olemiseks vajalik peaks siis seal olema - raamatud, mängud, hobitarbed (molbert ja muud maalitarbed), arvutilaud.

Teine ruum on söögituba koos diivaninurgaga - 23m2. Siin ka valkjad seinad, tammepõrand ja 100% mänguruumi mööbli materjalide osas.

Tsiteeri

Helen 23.09.2008 18:19

Tere,

Kuna mööblit on omajagu, siis tuua ehk sisse osaliselt ka klaasi, mis muudab üldmiljööd õhulisemaks. Põhimõtteliselt sobib teile sinna iga toon- võite teha küll tammest, aga nt osad kapi uksed lasta peitsida või teisest materjalist hoopis lasta teha. Võib lasta teha ka pahteldatud variandis, siis jääb see puidu süü osa eriti intensiivne ja huvitav. Puitu saab ju peitsida, seega võite seda kasutada sellegipoolest, aga erinevate variantidega kombineerides. Võtkegi aluseks need 3 tooni, mida eelistate ja kajastage neid terves ruumis, et oleks ka tasakaal toonide vahel, kus üldpilt hakkab raskemana mõjuma, siis tooge sisse õhulisust, heledama tooni näol või siis nt klaasi näol- seda saab hõlpsasti ka aknakatete, vaipkatte, diivani tekstiili osas lisada hiljem. Halli võiksite ka antud juhul veel natuke sisse tuua, et siis kamin liiga üksikuks ei jääks.
Siin on nüüd erinevad alpi spoonide näidised http://www.asmass.ee/?section=552&class=shop_order_center&action=show_items&id=88
Ehk leiate siit midagi meelepärast või huvitavat hoopis.
Söögitoa osas saab ju ka miljööd tasakaalustada toolikatetega, lauakattega, aknakattega. Et siis ka natuke värvi lisaks tuua, võite ju suure pildi seinale lisada, mis haakub ühtlasi ka nt tooli kattega või aknakattega. Tapeeti võite samuti kasutada- heledal pinnal nt suurem muster- värvilt pruun nt.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Varvaara 24.09.2008 08:15

Suured tänud, kohe lihtsam edasi mõelda:)

Tsiteeri

äpu 28.01.2009 23:03

Tere,remondin vana maja aastast 90.Maja sai uued puitaknad mahagonivärvi.Nüüd ongi jama majas-enam ei oska valida värvi siseustele ega trepile.(hetkel valged uksed) Tavalist männipuidu moodi ust ka ei taha.Trepp on kinnine ja asub keset maja,kusjuures on ka 4 erinevat tasandit.Koridori seinad on ka erksat värvi-sellised apelsinivärvi (värvitud seinex).Kas jätaks trepi ja siseuksed heledad või punakad nagu aknad.
Tänan ette

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.