KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

lapsetoa seina värv

Katriin 22.09.2008 16:30

Tere! mul selline väike mure, sai ostetud lapsele( tütarlaps 5 aastane) uus mööbel( Aatriumist), kus siis on nii voodi, kirjutuslaud, riietekapp, kummut ja raamaturiiul. Mööbel on ise valge, aga laua kaks sahtlit on oranz ja roheline,samades toonides ka voodi all käivad mänguasjakastid ning kummutil on sahtlid oranz,roheline, roosa(fuksia) ja valge. Raamaturiiulil kordamööda oranz ja roheline. Hetkel olen juurde ostnud oranzi vaiba ja ka oranzi kirjutuslauatooli. Kuna kevadel plaanis remont teha ja laps väga sooviks hoopis roosade toonidega nt vaipa ja muud sisustust. Kas sobiks võtta hoopis see roosa põhitooniks(just see mis on kummutil) ja mis värvi võiksid siis seinad olla?Ei taha väga kärtsu, üks sein võiks küll olla,siis vastavalt välja valitud toonile,kas siis mõni šabloon või maaling teha. Aga põhi mure on jah, et kas see roosa sobiks võtta põhitooniks või kui ei sobi, kas siis teha seinad oranzides toonides? Jäi vist päris segane,aga tänud vastamast!

Tsiteeri

Helen 22.09.2008 19:08

Tere,

Seda roosat päris põhitooniks ei soovitaks, pigem siis sisse tuua seda teatud elementide näol. Rolli mängib ka ruumi suurus ja kuju- kuhu siis teha nt maaling või lisada midagi särtsakamat. Siinkohal soovitaks teha valik toonide osas: põhitoon midagi rahulikumat ja 1-2 tooni lisaks siis aktsendiks. Oranz ja fuksia roosa pole ehk kõige parem valik kokku panna suuremas ulatuses- sõltub ka kui tumeda oranziga on tegu muidugi. Võtke nt seina põhitooniks heledam ja siis 1 seina shablooni või seinamaalingu näol tooge toone sisse, aga seda õhulisemal, õrnemal kujul ja viige nt 2 seina jätkuks üle osaliselt. Kui ruum on väiksem, siis maalingut seinal kujutada eemaolevalt, et see mõjuks visuaalselt kaugemana, mille idee on siis ruumi avardada. Mööbli osas saab ka neid toone osaliselt aktsendina kajastada- sahtl esipaneelid, riiuli servad vms. Ühtlasi ka vaipkate ja aknakate on selleks ideaalsed, voodikate või voodipesu annab ka tooni. Mänguasjad lisavad nagunii erinevaid toone, samuti riiulil olevad raamatud jms. Võite võtta põhitooniks nt õrna kollase/õrn virsik ja valge ja siis roosat sisse tuua muude detailidega. Arusaamatuks jäi, kas kevadel on plaanis uus mööbel tuppa soetada või siis olemasolevat püüda muuta/värvida?
Võttes arvesse ka, et see iga on selline, kus on vaja ka juba kooliks valmistuda jne, siis väga kirju lahendus võib last pigem väsitada ja närviliseks muuta- kõik on väga individuaalne muidugi. Kui miski jäi segaseks vms, siis andke teada :) .

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Katriin 23.09.2008 09:27

Tere,

Aitäh vastuse eest!:) Mööbel sai nüüd suvel ostetud ja kevadel valmib maja,sellepärast siis mõtlengi seda seina värvitooni, et missugune oleks kõige õigem lahendus Mõte endal oligi, et seinad oleksid heledad,aga värvitooni ei oska mõelda.Kindlasti ei taha et seinad oleksid erksad vaid tuua seda värvi sisse just siis kas sabloonidega ja sisustuselementidega(vaiba, voodikatte,kardinaga) Toa suurus on kuskil 15 m2 ning toas on kaks akent. Kõige mõtekam oleks siis teha seinad heledad,aga mis värvi? Ja siis nende sisustuselementidega võiks seda roosat sisse tuua?
Tervitades,
Katriin

Tsiteeri

Helen 23.09.2008 17:53

Tere,

Pastelsetest toonidest võib kasutada midaiganes sinna- see ei riiva silma. Kasutage sooja tooni: kollane, virsik jms, sõltuvalt siis maitse eelistusest. Võite ka kasutada 2 erinevat värvi seinas, et siis 2 seina nt kollakad ja ülejäänud 2 beezid, valged, virsiku toonis. Heledate toonidega on see, et ei teki seda kontrasti osa ja ei hakka häirima. Seinamaalingu seinas nüüd on raske põhitooni määrata- see sõltub ka pildist, ideest. Seda roosat võite jah aksessuaaridega lisada ja ühtlasi ei pea see element nüüd ka üleni ju roosa olema- võib olla mustriline ja siis mustri osa on roosa nt- siis on kindel, et ei pinguta roosaga üle. Nt kui tool on roosa, siis võib ju mõni sahtli esipaneel ka roosa olla ja aknakatte muster lisaks või kajastub seda roosat vaipkattes osaliselt. elementide paigutus mängib samuti rolli, et nüüd kõik roosad asjad ei satuks ühte otsa, et siis oleks ikka terve tuba tasakaalus.


Helen

Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.