KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Palun abi elutoa värvi valikul ja sisustamisel.

Eve 23.02.2009 16:04

Eramus kõige suurem tuba, 28,6 m2. Toal kaks akent ja suur uks. (väikeste klaasidega , männipuidust)Üks aken lühemal seinal (4,4 m) ja teine pikemal seinal (6,5 m) Lühema seina aken on lääne poole ja seina keskel, pikema seina aken põhja pool, seinal asetseb paremal pool. Kui mõelda nr 7 peale, siis väiksema seina aken asub väiksema kriipsu keskel ja teine aken suurema kriipsu alguses.( nr. 7 altpoolt vaadates) Ukse laius koos "tiibadega" on 2 m, mis asub pikema seina akna vastasküljel, diagonaalselt aknaga. Ukse ja nurga vahel sein 55 sm ja pikemal seinal akna ja nurga vahel sein 60 sm. Tuppa sooviksin kindlasti jätta beežist nahast nurgadiivanit, mis asub ühe seina ääres kolme istekohaga (siin seinas on ka uks ja pikema seina aken täpselt istekohtade vastas) ja kahe istekohaga osa on väiksema seina ääres.(sellel vastas väiksem aknaga sein). Lagi on valge. Vaba seina jääb kaheosalise nurgadiivani kohast nurgani 2,2 m. Mõtlesin ka seinamaalingu peale just sellel seinal, aga teemat ei oska valida. TV asub aknaga lühema seina nurgas. (mitte muidugi päris nurgas, aga sealt natuke eemal, moodustades nurga ja teleri vahele piltlikult kolmnurga. Palun abi selle toa tegemisel. Missuguseid seinu ja värve soovitate, vaipu, diivanilaudu? Miljöö? Põrandal saareparkett. Loodan,et väljendasin arusaadavalt. Tänan.

Tsiteeri

Helen 23.02.2009 18:47

Tere,

Mis nr 7? Millised kriipsud, kus?
Mingi joonis on vist üles jäänd laadimata?!


Helen

Tsiteeri

Eve 24.02.2009 12:57

Lisan elutoast joonise.

Tsiteeri

Eve 24.02.2009 13:40

Joonisel joonistasin lühema seina akna väga äärde, tegelikult on see seina keskel.

Tsiteeri

Helen 24.02.2009 19:32

Tere,

Sõltub ka, millist stiili soovite ruumis kajastada.
Võite teha diivani tagused 2 seina 1 moodi ja ülejäänud 2 siis teistsugused nt (tagasihoidlikumad). Diivani taha võite kaaluda seinamaalingut, tapeeti, krohvi, dekoratiivset viimistlust (www.viimistluskoda.ee), fototapeedi (www.decorate.ee). Lisaks veel suunatavad valgustid, mis toovad selle ekstra esile. Seina ehk mõni süvend valgustusega, peitekinnitusega riiul süvistatud valgustitega vms.
Aknakatte võimalusi nüüd ka mitmeid- rulood, lamell, roomakardin, tüll. Võite ka 2 omavahel kombineerida: nt ruloo ja tüll.
Toonide osas kasutage endale meelepäraseid värve- kombineerides siis neid omavahel. Raske on öelda, milliseid peaksite kasutama- võite pea kõike kasutada: pruun-kollane, punane, roheline, must, valge, oranz jne. Väljatoodud toonidel on lõpmatuseni igasuguseid alatoone, mille vahel valida. Ühtlasi saab mängida mustritega, materjalide struktuuridega.
Mööbli võite lasta teha tellimuse peale kui ei leia valmiskujul- samuti on raske soovitada, kui ei tea, millist stiili eelistate kajastada ja, millised toonid on Teie poolt kaalutletavad.
Neutraalsed puidud on kask, tamm. Spoonitud pinda saab ka hõlpsasti peitsida. Väga huvitav on nt tamm valge pahtliga viimistletud- süü osa jääb hästi põnev. Mustaks peitsitud ja valge süü on ka selline teistsugune jälle.
Sõltub ka, kas eelistate värvikamat kodu nüüd või siis tagasihoidlikumat.
Kui nüüd panna nt punase- valgega mustriga tapeet diivani taha, siis aknakatte puhul tooge ka osaliselt punast sisse, vaipkattega võite nt pruuni, musta, valget tuua lisaks ja kui kasutate 2 aknakatet, siis ühega neist samuti aktsenti sisse. Mööbel võib olla pruun, valge, isegi must siis nt selle valge pahtli ideega. Klaasi võite ka sisse tuua. Klassikalise stiili puhul saate struktuuri sisse tuua- ornamendid, kumerused jms. Valge mööbel nt
Eks võimalusi ole mitmeid- valgustid ja valgustus mängivad samuti suurt rolli.
Linconas on ka põnevaid vaipkatteid- sõlmelised jms. Samuti Digestos on mitmekülgseid lahendusi vaipkatete osas.www.digesto.ee

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Marina 27.02.2009 15:04

Kui sisustamisega ei ole väga kiire, siis on hea ise ehk kogemus omandada, www.opetajatemaja.ee on Kodu - ja Aiakujundaja kursused. Teevad ise oma kodu plaanid ja sistused - juhendajaks oli vist sisekujundaja ja maastikuarhitekt (Grishakov?)

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.