KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

vannitoa seina katmine krohviga

vannihaldjas 15.03.2009 20:49

Lugupeetud sisekujundajad.
Sooviksime katta vannitoa seina struktuurkrohviga. Puitkarkass maja ja seinad kipsist. Kas teie kogemuste pagasis on soovitusi millised krohvid on sobilikud ?


Tsiteeri

Helen 17.03.2009 10:58

Tere,

Lubikrohv+ tadelakt oleks kõige parem selleks.
Siit leiate infot tadelakti kohta:http://www.safran.ee/docs/20061128_q8dFiWmzmH.pdf
Safranil on ka marmor lubikrohv, struktuurne valikus olemas ja seda niisketesse ruumidesse ja lakke siis marmor lubivärv, struktuurne.
Lubivärvi peaks ka ise saama teha, tadelakti puhul soovitaks siiski konsulteerida teadjamatega.
Samas oleks ka lahendus kui struktuurkrohv alla ja värvida siis veekindla värviga üle, aga sellel on jälle miinuseks see, kui peaks mõni kriim tulema või natuke kooruma, siis alt paistab teine toon. Kindlam oleks siiski kui selle krohvi sisse oleks siis segatud juba kindel toon. Värvide tootjad oskavad ehk ka täpsemini soovitada, millist konkreetset värvi oleks siis parem sinna sisse segada juba, et oleks tagatud ka niiskuskindlus.
nt: www.caparol.ee


Edu soovides,
Helen


Tsiteeri

remontia 29.06.2009 10:13

Ka minu mõte oli krohvida vannituba.Soovin teada kas betoonseinale otse kanda lubikrohv või peab karestama pinna.Kas on kindlalt teada et niiskust laseb ikkagi läbi.Tänades

Tsiteeri

Helen 30.06.2009 18:02

Tere,

Lubikrohv iseenesest niiskust ei pea. Lubikrohv peaks olema immutatud niiskustõkkega või impregneeritud (keemia, mis imendub materjali sisse ja tekitab vett hülgava kihi). Betoon on poorne (nagu käsn). Betoonpaneelid ei ole niiskust pidavad, niiskus ei tee küll midagi, aga see niiskus püsib paneelis. Kui keskkond on kuivem, siis see niiskus kuivab välja.
Kui betoon on värske, pole varem midagi peale tehtud, siis võib krohvida, pole vaja karestada (aga võib).

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

remontia 01.07.2009 11:32

Tänan vastuse eest aga missugune materjal peale kahhelkivi siis sobiks.Vannituba on ju pidevalt ikka niiske.Kas võib tekkida siis hallitus või hallitusseened kui krohvida.

Tsiteeri

Helen 02.07.2009 09:42

Hallitus tekib ka kahhelkivi puhul kui on loodud soodsad tingimused hallitusseente kasvuks ja levikuks. Plaadi glasuurpinnale ei teki midagi, kuid silikoon ja vuugisegu on kohad kus seen rõõmsalt kasvab.
Hallituse vastu aitab ainul õige keskkonna loomine.....s.o. peaks olema kuiv piisavalt. Ruum peaks olema köetud ja hästi ventileeritud. Kasutatavad materjalid....siis mis iganes krohvid, värvid, plaadisegud, vuugisegud, silikoonid, ei tohiks olla altid hallituse tekkimiseks-materjalide müüja oskab seda kindlasti soovitada.

Helen

Tsiteeri

AnuKe 28.05.2011 00:29

Kas on lubjakrohv võimalik kanda ka OSB-puitplaadile? Ja kui see on niiske ruum? Küll mitte igapäevaselt kasutatav, aga aeg-ajalt siiski. MIda peaks veel tegema, teadma, et niiskustõket tekitada?

Tsiteeri

Viktoria 22.08.2011 13:48

Pöördun sisekujundajate ja tegijate poole!

Nimelt sai soetatud korter 5kordsesse paneelmajja ja nüüd siis kapitaalremont käsil. Hetkel näeb korter üleni hall.. kui muus osas on enamvähem teada, mis saab, siis vannitoa puhul on mõtetes suur auk ja teostusega ka häda - siit ka palve kõigile tegijatele, kes oskavad soovitada kuidas teha v kes teeb.. nimelt on soov lasta osaliselt seinad selliseks ebatasaseks teha nagu on vanades talumajades(nn lainelised).. ei teagi täpselt mis tehnika see on kas krohvitud sedasi või muud moodi saavutatud tulemus. Kuidas selline tulemus saada? Ja nüüd siis küsimus sisekujundatele, kas on võimalik selline ebatasane sein katta kergelt läikega (nagu kassikuld) värviga, kust sellist saab üldse? Kui seinad osaliselt krohvida, siis kui hästi sobiks valamu ja vanni ümber naturaalkivist plaadid ja millist plaati põrandal kasutada, kas sama naturaalkivi plaati või võiks midagi muud põrandal kasutada, ja kuidas teha lage, sest kogu kooslusse vist tavaline ripplagi ei sobi??? Oleksin ülimalt tänulik, kui keegi selgust tooks!

Tsiteeri

Sireli 20.08.2012 10:22

Sooviks targematelt nõu!
Välisfassaad..
Lubikrohviga viimistletud maja(maja välisküljed),et sinna peale uus värvikiht panna, kas on kasulik aluspind ülekäia niiskustõkkega?
Suured tänud ette!

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.