KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

värvid vannitoas

nilson 18.04.2009 12:49

milline on käesoleva ja järmine aasta vannitoa värvitrendid ja lahendused

Tsiteeri

Helen 20.04.2009 15:51

Tere,

Tagasihoidlikus minimalismis hakatakse järjest rohkem rõhutama värve (just kirkamaid), mustreid (muutuvad suuremaks), vormi (seda just voolujoonelisemas ja ümaramas suunas), pisidetaile, pinnaviimistlusi, erinevaid materjale kombineerituna. Nt kivist või kroomitud segistid kombineerituna puidust kangiga. Üldse on pandud segistile suuremat rõhku kui varem- erinevad detailid, vorm, palju esineb ka nö allika, joa imitatsiooni. Peadushide disain on võtnud samuti erinevaid vorme- vihmadushid on päevakorral. See värvide, detailide ja vormide mäng kestab veel mõnda aega- uuendused tuuakse sisse pisimuutustega, mis aga võivad näida mõne toote puhul päris suured.
Vannide ja aurusaunade disain on samuti kandilisemast muutunud märksa voolujoonelisemaks ja ümaramaks, lisatud on värvikamat valgust, detaile. Üks leheroheline voolujooneline jalgadel vann tagasihoidlikumas ruumis mõjub juba vägagi efektselt ja omapäraselt.
Looduslikud materjalid on aktuaalne teema ja seda erinevates variatsioonides ja vormides. Looduskivi, naturaalne puit- valamud, vannid, wc-potid, segistid. Öko teema pole tegelikult kuskile kadunudki, sellele leidub alati mingi grupp inimesi, kes seda eelistavad( see kehtib kõige kohta tegelikult).
Esile on kerkinud ka palju uudseid radiaator- kätirätikuivateid, mis on erineva pinnaviimistluse, värvi, mõõtmete ja disainiga.
Keraamiliste plaatide puhul on samuti rõhutatud mustreid, värve, materjale, ka eritasapinnalisemaid, alternatiivi erinevatele materjalidele, mis ei ole niisketes ruumides kuigi praktilised, aga näiliselt petavad väga ideaalselt ära. Palju on puidu,-kivi imitatsiooniga plaate.Ühtlasi antiikse välimusega erinevaid kombinatsioone ning mosaiikide valik on laienenud- värvikad klaasmosaiigid just.
Valgustuse osas on samuti märkimisväärseid uuendusi, mida võib esineda/ kajastada nii vannides, laes, seintes, tasapindadel jne.
Tekstiili võimalused niisketesse ruumidesse on laiemad.
Viimistluses püütakse ka rohkem kajastada looduslikke materjale- krohvid, värvid, puit, pinna vormid jne. Ühesõnaga otsitakse rohkem ka naturaalseid materjale, mis lisaksid ühtlasi ruumile isikupära ja näiks ehtne.
Ma arvan, et trendid on enamjaolt siiski tootjatele. Inimeste eelistused ja vajadused võivad hoopis muul baseeruda. Siin mängivad rolli vajadused, elustiil, perekonnaseis, rahaline olukord, ajastu, temaatika, isegi vanus jne- igaühele leidub midagi, sõltub, mida keegi otsib ja, milline on tema nägemus lõpptulemusest. Mõni otsib praktilisi tooteid, et kestvus oleks pikaldane, teine jälle eelistab pidevaid uuendusi ja muudatusi. Tihtipeale nö trendi tooted võivadki olla rohkem hooajalise vastupidavusega.
Kui soovitakse uuendusi, siis kõige parem on siiski omavahel kombineerida detaile ja stiile ruumis, mida ka viimasel ajal suures ulatuses tehakse. Kui vaadata neid trendi muudatusi, siis need on tegelikult korduvad, muudetud on mingeid detaile, mustrit, värvi, kuju natuke. Erinevad ajastud samuti korduvad vahelduva eduga- kord on moes minimalism, siis old style, omavahel kombineeritud stiile jne. Ega päris ära ei kao ükski stiil, detail- need on pidevas muutumises ja alati leidub kõigele ostjaid, eelistajaid, kes ei hooligi nö trendi muudatustest, vaid on kindlalt meelestatud meelepärasele. Klassika ja glamuur on ka koguaeg päevakorral- neile on koguaeg oma ostjaskond. Ja nagu kodu puhul üldse, tehakse ka vannituba enda ja pere vajadustele ja eelistustele vastavalt rohkem, mitte teistele näitamiseks. Viimane eeldab pidevaid kulutusi, mida aga paljud ei saa endale üldse lubadagi ja kui aus olla, siis selleks ei ole ju tegelikult otsest vajadustki, kui just miski katki pole vms.

Tervitades,
Helen

Tsiteeri

Lisandus 23.04.2009 14:15

Moodsamaks trendiks on suured katteplaadid - mida suurem seda parem.
Uuenenud tehnoloogiad võimaldavad järjest suuremaid plaate toota.

Illustreeriv pilt: Rein Lauri kujundatud vannituba vanalinnas.

Tsiteeri

Reedik Niilus 23.04.2009 16:54

Tänan toreda vastuse eest. Arvasin ise ka midagi sinnapoole, kuid tahtsin ka teiste ekspertide arvamust kuulda - ehk on midagi huvitavat. Kui puidust oli juttu, siis millist värvi soovitate, kuna sellest sõltub ka ülejäänud vannitoa värv?
Reedik

Tsiteeri

Helen 24.04.2009 12:01

Kas see küsimus oli mulle?
Sõltub ka ruumi mõõtmetest ja, kui suures osas mööblit plaanis on? Ühtlasi valgustus


Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.