KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Magamistoa värvi- ja valgustiabi otsing

Paul 04.06.2009 00:51

Tere.

Otsin nõu värvi valikutel magamistuppa. Ruumi suurus on 3,5x2,5m, lühemas seinas lääne suunas avanev aken (õhtuvalgus), mida katavad heledast puidust laiaribalised ribikardinad, põrand on kaetud õlitatud tammeparketiga ja mööbel on punakaspruunist puidust.

Isiklik sümpaatia kuulub kollastele ja punastele toonidele, kuid ei suuda paraku lõpliku valikut teha ning otsustada kas värvida terve tuba ühes toonis või kasutada L värviskeemi. Kardan, et väike tuba muutub veel väiksemaks ning monotoonseks. Tapeediinimene ei ole ning tulevikus tahaksin lisada seina maali või panoraamfoto.

Ootaksin nõu võimalike värvilahenduste ning valgustite osas.

Tänud ette ja taha,
Paul

Tsiteeri

unknown 04.06.2009 10:18

Tere!
Mina tegin endal nii et mul on selline punakas-pruun laminaat ja seinad tegin seinex-i nimelise krobelise tapeediga üle ja värvisin tumepunaseks. Lakke panin karkassi ja güprok peale, lae keskele ümmargune auk ja seal sees siis pirn värvisin lae valgeks ja selle lambi augu ette panin siis toonitud klaasi. väga kena jäi.

Tsiteeri

Helen 05.06.2009 13:05

Tere,

Soovitaks pigem 1 seina teha aktsendikama- voodipäise sein. Sinna saate ka maali või foto lisada. Võite ka lisada valguspaneeli üles (karkass, millesse on süvistatud siis valgustid või siis peitekinnitusega seina kinnitatav riiul, millesse süvistada valgustid). Karkassi või riiulisse võib ka valgustuse peale lisada, lisab meeldiva hubasuse ja õhulisuse ülespoole. Muudab ka tumedama seina efektsemaks ja kergemaks ning toob maali/ pildi paremini esile.
Hubasust saate ka lisada meeleolu loovate valgustitega, nt vitspunutise variandis on päris huvitavad, aga eks see sõltub ka nüüd maitsest ja ruumist, kas on selleks sobivat kohta jne.
Värvide osas väga kirjuks ei soovitaks ruumi ajada, võtke aluseks seda, mis on juba olemas. Eeldan, et tamme tooni ei ole õliga muudetud. Seega võite julgelt kasutada kollakat põhitooni (võib ka beezi kaaluda või kollase-beezi-valge segu) ja siis punakat aktsendi osa. Valige samalaadseid toone seina, mis on mööbli ja põranda puhul ja kombineerige neid omavahel, vastasel juhul muutub väike magamistuba suht kirjuks ja see võib hakata häirima kui kasutada erinevaid võõraid toone läbisegi. See osa, mis ruumis raskena mõjub, siiis tooge sinna valgust juurde- nt kapi peale või nurka mõni meeleoluvalgusti. Voodi ette võib lisada heledamat vaipkatet, toob ka ruumi hubasust juurde. Krohvitud seina võite ka kaaluda.
Üldvalgustus võiks ka olle tugevam või siis reguleeritav, hetkel pakuks plafooni lakke. Raske on öelda, milline valgusti disainilt olema peaks, kuna ei tea, milline on mööbel ja, kui suures ulatuses seda ka esineb. Valgustid tuleks ka valida sellised, mis omavahel haakuvad, vastasel juhul jääb see väikeses ruumis kohe silma riivama.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.