KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Millised toonid omavahel sobivad?

Katrin 13.09.2009 13:12

Tere

Hakkame remonti tegema, kui ei suuda otsustada/valida toone. Kuna suur tuba jääb selliseks nagu on, siis tuleks toonid valida tolle järgi. Suure toa seinad on oranžid, diivan sinine, wenge mööbel valgete ustega. Millistes toonides minna nüüd koridori ja magamistuppa. Mõlemad toad on näha kui välisuksest tulla. Põranal on vanemat tüüp kollakas parkett, see jääb seekord muutmata sest on väga heas korras. Ise mõtlesin koridori teha elevandiluu toonis (koridor selline kitsas ja piklik) ja liistud maha siis wenge toonis? Või siis midagi oliivirohelist? Või hoopis mitut tooni kasutada? Kuid siis magamistuba (see on rõduga tuba, kuhu paistab hommikupäike) - mis veel sobiks oranžiga? Tahaks ühtset, terviklikku - sujuvat ülemineku ühest toast teise. Kas siis pruuni kasutada? Kas pole mõnda lehekülge internetis kus on värvipalett ära toodud, et saaks toone omavahel sobitada?

Meil on ka koridoris üks tumedates toonides kappa - arvan et lakitud pinnaga ja siis metallise iluliistud on uste küljes. Kas on võimalik kuidagi seda kappi värskendada, näiteks et ta sobiks kokku suuretoa mööbliga. Kas on võimalik seda kuidagi värvida või uuesti mingi toonlakiga üle käia. Ise mõtlesin et järsku teha kapp wenge tooni ja siis iluliistud sealt valgeks värvida, kuid ei kujuta ette kuidas see teostatav oleks ja kas ülse lõpptulemus ilus jääb?

Ette tänades

Katrin

Tsiteeri

Helen 13.09.2009 19:24

Tere,

Uut tooni ei soovitaks sisse tuua, pigem lähtuda heledamas variandis- elevandiluu on ok. Liistud valige pigem põrandaga sama laadi. Kasutage olemasolevaid toone- pruun, valge, oranz, kuskil võite ka veel sinist kajastada läbiva joonena lihtsalt (nt mõni aksessuaar või siis vaipkattes mingi osake). Kui esineb mingeid huvitavaid nurkasid, seina osa vms, võite seal kajastada värvikamat osa. Oluline oleks jälgida, et toonid oleksid omavahel tasakaalus ja miljöö liiga kirevaks ei läheks. Kõiki ülejäänusid seinapindasid oleks ka igav heledaks värvida.
Kapi osas soovitan konsulteerida mõne mööblitootjaga, kes oskab selle kohta täpsemini vastata, millised võimalused on ja, mis tulemusi miski annab. Sõltub materjalist, viimistlusest, tehnoloogiast jms. Hetkel ei oska ma selle kohta teile suurt midagi öelda.
http://www.sisustusweb.ee/forum/1919/5250/
siin nüüd erinevad värvipaletid.
See ka ehk abiks: http://www.designmyroom.com/Home.aspx

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.