KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Tapeet?

Ingrid 24.01.2010 20:20

Tere!
Palun, milline tapeet valida?
a) magamistuppa, kus on tumedam pruun mööbel, vaiba põhivärvi kollane (lilleline+teisi värve vähem)voodikate ja kardinad;
b)elutuppa, kus on punane (lilleline+teisi värve vähe) vaip; mööbel keskmine pruun -pisut barokkstiilis;
Ja veel, millised külgkardinad(värv?) siia teha?

Tsiteeri

Helen 25.01.2010 13:52

Tere,

Sõltub ka ruumi suurusest ja sellest, kui suures ulatuses seina pinda esineb üldse (nähtav osa, mida siis mööbel ei kata). Ühtlasi jälgida ka seda, kui palju esineb juba vaiba näol mustrit ja, kas oleks vaja sisse tuua muu näol veel lisa (värvi, mustrit).
Toonilt võite valida ka vaibas kajastuva vähem esineva värvi. Siis ei lähe väga kirjuks- kombineerige olemasolevaid värve omavahel. Tapeeti võib ju ka osaliselt kasutada, seda vaid teatud seinas/seintes (avatud ruumide puhul on üksikuid eraldavaid seina osasid, mida saab rõhutada).
Kanga ja tapeedi valik on väga lai, on erinevaid varjundeid, alatoone, mustreid (intensiivsemaid, õrnemaid, raskemaid, süngemaid, erinevad knga tekstuurid, seda ka erinevates variatsioonides- ehk hoopis valida toonilt rahulikum, aga siis hoopis mängida rohkem kanga tekstuuriga jnejne). Kindlasti on veel ruumis teisi detaile, millega saaks ühildada, nt diivani kangas, diivanipadjad, vaipkatte materjal jne.
Aknakatte puhul ka veel see, kui suurte akendega on tegu üldse? On need maast laeni, seinast seina vms? Eks arvesse tuleb võtta siiski tervikut. Kui elutoas on barokk stiil, kas oleks soov lisada natuke teist stiili lisaks või jäädagi selle baroki juurde. Sellest lähtuvalt siis saab valida ka kanga ja tapeedi. Vaadake ruumis ringi ja mõelge eelkõige, millega soovite midagi rõhutada ja kui suures ulatuses seda teha saab üldse. Väikese ruumi puhul, kus on akna pinda palju, pole mõtet väga raskeid ja tumedaid aknakatteid jälle kasutada, pigem rõhuda siis õhulisusele ja mängida rohkem tekstuuriga.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.