KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

villane käsitöötekk kardinaks ukse asemel

merike 15.02.2010 20:16

Tere head sisustajad! Andke palun nõu.
Magamistuba (palkmajas) on 2 toaline- magamistuba ja garderoobituba. Tubade vahel on ukseava 1.40 lai. Tahaks panna ukseava ette vanaemalt saadud päranduseks villast tekki. Nii nagu oli vanasti, et uksi tubade vahel polnudki vaid olid kardinad kahel pool ust.
Mõtlesin, et tekki ju pooleks ei lõika, paneks ta kardinapuuga üles ja jätaks ühele poole rippuma. Nüüd põhiprobleem: tekk on 1.40 lai, sama lai, kui ukseava. Kuidas õmmelda tekile midagi juurde, nii et ilus jääks? Mis materjal see peaks olema? Tekk on pruun ja risti jooksevad läbi musta valgega triibud.

Tsiteeri

Helen 18.02.2010 14:12

Tere,

Pange rõhku ka ülejäänule ümber, see peaks ka sellega haakuma. Kanga valik on väga lai, tuleb leida sellele sobiv, mis siis kokkuvõttes ka ilusti hoiaks ja sobiks ka antud ruumi ja tekiga ja seda ka pikemas perspektiivis. Võib ka osaliselt teist kangast kasutada üldse kõrvale.
Õmblemise kohapealt jään vastuse võlgu, seda tasuks küsida mõne õmbleja käest (või kanga poest), milline materjal selle õmbluse ja materjali jaoks siis parim variant oleks.
Sõltub ka sellest, ka on soov 100% ukseava katta üldse. Võib ka osaliselt ülevalt kinni ehitada, rõhutades siis just detaile ja vormi ja altpoolt jääb siis osaliselt lahti, sellisel juhul pole 2 kangast kõrvale vajagi. Võib ju kasutada nt vanutatud lauda, kui olemasolev ruumikujundus seda lubab. Teki paigutust võib ka antud avasse mitmeti ehk lahendada, aga eks kõik sõltub ka selleks sobivatest tingimustest (kas panna siis keskele ja servadesse teine kangas või ühele poole, eks see kanga venimise teema on samuti päevakohal, ehk siis hoopis teistpidi ja allapoole hoopis teine kangas lisada. Aga täpsema vastuse saab siiski kohapeal ja ühtlasi ka teise materjali valik kõrval.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

merike 19.02.2010 18:19

Tänan, helen vastuse eest. Mõtlesin ülevalt kinnitused katta öösidega, kardinapuuks messingust toru. Tõesti pean mõne tekstiiliasjatundja käest soovitust paluma, missugune kangas sobiks. Siis vist seon äärest kinnituse mööblinööriga (ma ei tea kuidas seda nimetatakse) ja panen rasked tutid otstesse. Mööbel on ka eestiaegne ja palkmajja sobib ideaalselt. Muidugi mälestused kaaluvad ka kõvasti asja üles. Kirjutasin seepärast, et äkki keegi veel saab inspiratsiooni. Kui mõni kangatundja loeb, võiks mulle väikese märkuse jätta, missugune kangas sobiks villase tekiga? Äkki villane riie (mantliriie?).
Tsau, merka

Tsiteeri

Helen 19.02.2010 19:44

Isiklikult võtaks ma selle teki kaenlasse ja astuks sellega kanga/kardina poest läbi- saavad ka nemad asjast parema ettekujutuse ja ühtlasi saate vastuse kiiremini, millise kangaga seda siis kombineerida ja seda mitmes mõttes. Saate ka mustri jms sobivust kohe võrrelda ning ka kinnituse osa.


Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Helen 22.02.2010 15:51

Tere,

Käisin ise täna kardinasalongis ja ühtlasi küsisin ka Teie teema kohta. Samas öeldi ka, et kangast nägemata on raske öelda, eks villal ja villal ole ka vahe. Aga silma jäi 1 viltmaterjal, millel oli ka mitmeid värvitoone ja kui seda nt 2x panna, oleks see päris huvitav. Ühtlasi on see tugev ning õmbelmise osas samuti hea variant. :)
http://www.kardinastuudio.ee/index.php?page=68
tegu siis sellise salongiga

Helen

Tsiteeri

merike 07.03.2010 11:43

Tänan teid, eks lähengi esialgu abakhani- seal ka nii armsad müüad, kes alati nõu annavad. Mõtted on head.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.