KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

sauna eesruum

diduda 01.04.2010 11:13

Tere,
Palun nõu värvitooni valikul sauna eesruumi. Saun asub keldrikorrusel ning eesruumi pannakse maha keskmise tumedusega tamme laud, ruumis on väike aken ja madalad laed. Milline värvitoon võiks sauna eesruumi sobida, et madala laega ruum ei muutuks liialt rusuvaks, kuna ülejäänud elamine on hele beez, siis sooviks saunas veidi julgemat värvi. Ootan tagasisidet.

Tänud

Tsiteeri

Helen 01.04.2010 12:16

Tere,

Hele toon seintel muudab ruumi avaramaks ja ühtlasi ka kõrgemaks, tumedam visuaalselt kõrgemaks (lagi siis valge), aga ruumi muudab väiksemaks jälle. Võite kasutada ka vertikaalset mustrit( triip nt) või hoopiski siis jätta seina ülemist osa laiemalt heledamaks ja seda tumedust ja värvi allpool rohkem rõhutada. Võib ka kasutada ju vertikaalse kujuga dekoratiivpilte seintel, kus siis pilt ise paneb ka rõhu vertikaalusesse.
Samuti ei tasuks mööbliga ruumi üle kuhjata, pigem rõhutada just vähest mööblit siis kõrgusesse (maast laeni nt) ja loomulikut suurt rõhku pange valgustusele. Nt lae pinnale suunatud valgustus tõstab ka visuaalselt seda, muudab ka õhulisemaks. Võimalus on ka laele maalida, mis muudab selle visuaalselt kõrgemaks.
http://www.sisustusweb.ee/article/1040/25/
Antud juhul ei olegi see niivõrd toonis kinni, pigem, millisel viisil lage tõstetakse visuaalselt. Igasugused dekoratiivsed värvid (pärlmutter) on ka selleks head, samas, kas nad just saunaruumi kõige parem variant on, on iseasi. Kõige olulisem on jälgida, et lae toon oleks heledam seina toonist.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

didua 01.04.2010 22:05

Tänan informatiivse vastuse eest!

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.