KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

elutoa seinavärv ja riiulid

Gea 20.04.2010 13:16

Tere,

soovin abi elutoa kavandamisel. Tegu on pikliku ruumiga, külgseinad 6,5 m, otsaseinad 3,8 m. Ühes otsaseinas aknad (kahjuks põhjapoole ja päikest eriti tuppa ei paista), teises otsaseinas suur valge pottahi ja uks kõrvaltuppa. Mööblist on olemas 2 tumesinist diivanit,millest üks asetseb siis pikemas seinas ja teine akende all, ning vaip (tumepunase ja helebeeziga, tumesinised triibud raamivad seda, selline rahulik muster). Ühte pikemasse seina on pea täies ulatuses kavandatud raamaturiiulid, aga veel mööblitegijalt tellimata. Kindlasti tahaks täispuidust riiuleid, et raamatute all kõveraks ei vajuks. Kas saaks kuidagi olemasolevat mööblit säilitades tuba heledamaks kujundada? Näiteks valida heledas toonis või suisa valged riiulid, hele tapeet või seinavärv, diivanipadjad? Valgusteist on olemas praegu lühter (klaas ja vana kuld) ja üks antiikne vana kullaga seinalamp. Kardan, et raamatud lisavad ka kindlasti omajagu värvi tuppa veel juurde. Kuidagi rusuvalt kipub see tuba aga praegu mõjuma. Ei oska otsustada, mida täpselt edasi teha, kas valida mingi õrn taustvärv, või valge hoopis või kasutada valgustpeegeldavat tapeeti ühes pikemas seinas. Ahjaa, põrandal on õlitatud männilaud, tegemist vana juugendmajaga ja pisut seda hõngu püüame vähemalt riiulite kujundamisel säilitada. Mida teie arvate?

Tsiteeri

Helen 21.04.2010 21:18

Tere,

Kui kõik riiulid raamatuid täis tulevad, siis seina pinda suurt näha ei jäägi ja raamatud on nagunii eri värvides. Seega tasuks ehk rõhuda heledale, valgele mööblile ja riiuli õhulisusele, seda nii disaini kui ka materjali paksuse ja ka materjali enda osas. Samas peaks see riiul ka ülejäänud interjööri sobima, haakuma. Teatud ruumides/kontekstis võib aga valge ka massiivselt mõjuda- raske on öelda antud ruumi kohta kui pole näinud. Kokkuvõttes valige võimalikult õhulised materjalid, vajadusel/võimaluse korral ehk ka klaasi/peegliga kombineerida ruumi-see ka avardab, muudab õhulisemaks. Ja kindlasti valgustus annab palju juurde. Igasuguste aksessuaaridega saate ka ruumi tasakaalustada. Läikivad pinnad avardavad ruumi samuti, olgu selleks siis sein või mis iganes. Võib kaaluda ka laega midagi ette võtta

http://www.sisustusweb.ee/article/1040/25/

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

ain 11.05.2010 12:15

Tere!
Soovin abi elutoa seinavärvi valimisel, milline toon võiks sobida.
Tuba on suht suur - 23 m2. Ühes seinas on 2 akent (1,2m laiad). Mööbliesemed, mille järgi peaks lähtuma, on vanatädilt saadud kummut ja ümmargune söögilaud. Tumepruunid, nagu sel ajal ikka oli.
Kardinad on kollakasbeežid. Pehmemööbli katet võimalik muuta. (Hea kui saaks ka sellele soovituse).
Beež seinavärv tundub igav. Mida soovitaksite, et särtsu anda.

Tänud ette!

Tsiteeri

Helen 13.05.2010 23:04

Tere Ain,

Mainiks ära veelkord, et palun teha uus teema kui pole tegu sama isikuga, kes teemat algatas. Nimelt ei aja ma näpuga järge teemadega, millele olen juba vastanud ja ma ei pruugi seda üldse tähele panna kui keegi on oma küsimuse püstitanud vanema teema alla. See on Teie enda huvides!

Vastus Teie küsimusele: võite kaaluda punast, rohelist(oliiv või leheroheline). Pehme mööbli katte võite ühildada nt aknakattega või siis rõhuda kanga tekstuurile, mustrile. Või valige neutraalsem kangas ja aktsenti andke värvikamate diivanipatjadega- neid saate ka vahetada tihemini, seda vastavalt aastaajale nt.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.