KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Mis värvi ja stiili kujundada avatud elutuba?

Lea 25.04.2010 10:38

Alustame korteri renoveerimist. Esimesel korrusel on osaliselt avatud köök ja elutuba. Köök on üsna pisike, ühes seinas vanadest tellistest laotud sein. Olemasolev köögimööbel läheb väljavahetamisele kuid tuleb nagu praegunegi L-kujuline. Elutoas on vanadest tellistest kamin. Teisele korrusele viib puidust astmetega lahtine trepp, plaanis lisada käsipuud. Kas trissist oleks sobivad? Toas on laudpõrand. Uksed on täispuidust ja õlitatud (vajavad värskendamist). Elutoa akende ette on olemas puidust ribikardinad. Mööbilst on olemas Eestis toodetud Scala sarja diivanilaud, kummut ja telerialus, beež diivan ja 2 tumepunast tugitooli. Olemas on ka söögilaud ja toolid (jalad ja seljatugi valged, lauaplaat ja iste peitsitud). Sirvisides sisustusraamatuid tundub, et loetletud elemendid sobiksid skandinaavia stiili edasi arendamiseks, Kuidas vanadest tellistest kujunduselemendid sobivad selle stiiliga, mulle nad tegelikult meeldivad? Kööki plaanin tellida valgete puidust ustega köögimööbli, tööpind naturaalne puit. Kas kappide vahele sobiks tumepunane plaaditud sein , see kordaks elutoas olevate tugitoolide värvi? Millised peaksid olema põrandaplaadid köögis? Praegu on laudpõrand ja trepiastmed tumedad, plaanime need heledaks lihvida. Küsimus on kas nad peaksid olema peitsitud või lakitud ühte tooni. Ja lõpuks, missugused värvitoonid sobiksid sellisesse interjööri? Kas eelistada kõik seinad ühte tooni või kasutada efektvärvi ühes seinas?

Ette tänades, Lea

Tsiteeri

Helen 27.04.2010 19:42

Tere,

Minu nägemuses mõjub see punane tellis väga hästi, lisaks toob aktsenti nii toonilt kui ka struktuuri osas. Erinevate materjalide, stiilide, toodete kombineerimine annab just hea võimaluse pilku püüdvale tulemusele. Jälgima peaks, kus siis mida kajastada ja kui suures osas.
Kui rõhute rohkem heledusele, siis soovi korral saate ju alati aksessuaaridega värvi juurde lisada- maal/pilt seina nt. Millegipärast mulle tundub, et võiksite rohkem mängida tekstuuriga (krohvitud pind nt), seda osaliselt seina pinnal, kus see ka esile tuleb- nt kasvõi see kamina poolne osa ja lisaks ehk veel kuskil.
Eeldan, et mõtlesite trossi käsipuuna....soovitaks enne muu paika panna ja siis alles käsipuu peale mõelda, see annab Teile lihtsalt parema ülevaate tervikust kui muu on selge- variante on ju käsipuu puhul ka mitmeid ja see võiks olla rohkem nö täpp i peal. Toonige enne põrand ja trepp ära, see juba muudab ka suht palju ja ideed võivad vahepeal ka muutuda. Soovitaks peitsida, aga samas on see ka rohkem maitse küsimus.
Sõltub ka kui suures ulatuses soovite seda põrandaplaati kajastada. Kui suuremal pinnal, võiks see olla ehk naturaalsem/mahedam, väiksemal pinnal võib kaaluda ka haakumist siis kappide vahel oleva punasega nt. See tooks ka köögimööbli paremini esile. Või siis tume hoopiski.
Kaaluge ka mõtet: põrand hele ja trepp tume. Trepi tumedat saate kajastada lisaks ka köögi tööpinna näol ja ühtlasi ka põrandaplaatide puhul. See lihtsalt 1 idee, mis tekkis.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.