KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

palun soovitage liistude värvitooni

merike 07.06.2010 22:23

tere! Kas ma saaksin teilt soovitust hea värvitooni kohta palkmaja aknaü/uste liistudele.
Aknad tulevad heledad. Liistud peaksid tooni andma. Maja parasjagu peitsin remmersi peitsiga HK Lasuur, toon eiche hell, (nagu ka pildilt näha).. Veel lisasin ühe illustratiivse palkamaja pildi, millel on valitud väga sümpaatne värvitoon liistudele.
Minu küsimus on: kas see peaks olema värv või peits ja võibolla soovitate isegi toote tooni ja firmanime, kui võimalik? Teiseks, kas ma peaksin akna/ uste liistudega ühte tooni värvima ka katuseharja laua ning maja küljel oleva maja keskele jääva veelaua? Või piisab ainult tooni andmisest akna/uste liistudega? Aitähh

Tsiteeri

Helen 09.06.2010 19:25

Tere,

Sõltub, kuidas keegi soovib. Mõni leiab, et palkmaja puhul oleks parim lahendus viimistlusel kasutada ka loodustooteid, http://www.majatohter.ee/
teine leiab jälle, et talle meeldib peits (pool läbipaistev), kolmas eelistab värvi. Kõik on individuaalne ja vastavalt eelistustele. Toone tasuks vaadata siiski poes kohapeal näidistükkidelt ja värvikaartidelt ning enne tasuks ka väike purk testiks osta, et siis näha, kas on see, mida vaja.
See, kas teete katuseharja, veelaua ja liistud kõik ühte tooni või kasutate 2 tooni, on ka puhtalt maitse küsimus. Sõltub ka, kuidas see välisvaates mõjub üldse ja kui palju midagi näha on ning, millist värvi ka siis kasutatakes üldse tooni andmiseks. Katuseharja alt nagunii ei näe- see pigem eemalt nähtav. Võib teha nii ja naa- oluline on, et see kõik omavahel harmoneeruks.
Värvide osas nii palju, et jälgige ka natuke ümbrust- on seal lähedal veel mõni hoone või detail, millega toone haakuma panna. Pidage silmas tervikut. Palgi otsad on Teil ka tumedamaks planeeritud nagu aru saan?! See nö luitunud sinine on suhteliselt levinud ja võite kaaluda ka punast, halli, võib ka liistude juures juba kombineerida 2 tooni(sinine heledama halliga või punane heledama halliga või tumedama halliga) ja seda igalpool, aga silmas pidades jälle üldmiljööna tervikut.. Eks neid toonide variatsioone ole ka mitmeid, et leida enda jaoks sobiv- tuleb ka natuke testida puidu peal.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

merike 09.06.2010 21:55

Toas akende ümber on mul juba plaan kindel- tulevad tumehallid aknaliistud. Maja asub metsa sees ja saunahoone on ka olemas lisaks elumajale,lihtsalainult katuse all praegu on põhirõhk elumajal. Mõlemad hooned planeerin ühte tooni ja moodi. Maja palgi otsad on majaga üht tooni, ilmselt pilt moonutab- nagu ikka.
Endale meeldiks luitunud sinine, see oleks enda meelest parim. Kusagil nägin pilti, kus oli pandud sama tooniga kui aknaliistud ukse kõrvale 1 tool. Ka huvitav. Ilmselt muud mul sama tooni leida ei õnnestugi, kui siis kasutada kõigi hoonete juures samu värve ja toone. See = tervik. Nii saan ka teie jutust aru. Tänud teile Helen!

Tsiteeri

Helen 10.06.2010 11:11

Tere,

Lisa detaile saate ka maja lähedale/õuele alati juurde tekitada ning neid siis värvidega sobitada. Kui näete, et natuke võiks veel kuskil mingit tooni kajastada. Olgu detailiks siis tool, mõni kõver kujund- üldse sellised kõverad oksad on huvitavad/maasse lüüa) ja sinna nt ketiga rippuma panna mõni lillepott/ talvisel ajal annab jälle teisiti kaunistada . Oksa saab siis viimistleda nii nagu soov on ja omapärane/loomupärane kuju annab samuti miljöösse oma osa.
Kui Teile meeldib see sinine, siis seda kasutagegi! Teete seda ju enda jaoks :)

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

merike 17.06.2010 22:19

Vaata Hele, leidsin niisuguse pildi, mis minu kujutelmaga hästi sobib. Ainult, et lilla toon võiks natuke mahedam olla. Mulle tundub nii.Panen pildi üles, siis on võibbolla ka teistel abiks inspiratsiooniallikana. Minu nägemus siis niisugune. Pilt on pärit Honka lehelt.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.