KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Väikese eramaja esimene korrus

Katrin 04.07.2010 15:31

Tere
Praegu on renoveerimisel väikese eramaja, mis asub Kristiines, esimene korrus. Oleme niikaugel, et vaja oleks välja valida seinte värvilahendused ja pärandad, aga oleme natuke hätta jäänud.
Esimesel korrusel asuvad suur ja avar elutuba-söögituba, esik vannituba ja köök. Vannituba on ainus, mis on juba valmis ja mille värvilahendust muuta ei saa.
Vannitoas on üks sein kaetud tumepruuni-mahagonivärvi spooniga ning teised seinad helebeežide plaatidega. Spooniga sama värvi on ka vannitoa mööbel ja uks. Sama värvi (tumepruun-mahagon) on maja aknaraamid.
Esialgu plaanisime maha panna pähkliparketi, siis tamme;). Nüüd, kuna seinavärvide suhtes pole otsusele jõudnud, siis on ka põrand lahtine. Soovime, et üldmulje oleks avar ja helge, aga ei soovi tavalist valgete seintega eurokodu.
Lisan ka esimese korruse plaani. Esik on küllaltki kitsas ja kööginurk väike. Lisaks viib teisele korrusele väga kitsas, aga kõrge trepihall, mis peaks esikuga samas võtmes lahendatud olema.
Mida soovitaksite esikusse ja trepihalli, et neid visulaaselt avaramaks teha. MIs lahendust ja värve võiks proovida elutoas?
Lisan veel niipalju, et mulle ei meeldi külmad (sinised, lillad) toonid. Armastan kreemikat, pruuni, kollast ja ka punast, rohelist värvi.
Ette tänades,

Tsiteeri

Helen 05.07.2010 20:19

Tere,

Soovitaks lugeda ka seda teemat esiku ja trepihalli suhtes: http://www.sisustusweb.ee/forum/1919/6210/'
Väiksema ruumi puhul oleks parem kasutada heledamat põrandat, osaliselt (esikus, köögis mööbli ees nt) võite ka keraamilist plaati kombineerida, ühtlasi annab aktsenti. Seinapindasid võite samuti kombineerida mitme tooniga, tehes seda siis nö läbiva teemana eri ruumides. Võite tuua siis sisse lisaks pruunile, beezi, kollast (seda võib kajastuda ka juba tamme parketis kui valite selle) ja lisaks siis nt rohelist, punane läheks paremini tumedama parketiga, aga võib ka tammega haakuma panna. Rohelist ja punast mõlemat ei soovitaks korraga sisse tuua, pigem siis valida(tumedama põranda puhul annaks ka mõlemaid paremini kombineerida, oliivi rohelisega nt). Eks toonid ka varieeruvad- on mitmeid punaseid, kollaseid ja rohelisi- pannes värvid kõrvuti, on tulemus paremini näha.
Aknakatetega saate samuti värvi lisaks tuua, ühtlasi osalise vaipkattega, diivaniga jms. Ilusa mustriga tapeet nt elutoa 1 seinas annab juba ruumile elu, lisaks võib mõnda selles kajastuvat tooni värvi näol mõnda teise seina sisse tuua või siis võib nt söögitoa eraldi tsoneerida köögiga vms. Eks neid võimalusi ole mitmeid- mängida saab mitmeti.
Avarust saate ka luua tugevama valgustisega, ühtlasi kasutades vähem mööblit, õhulist (mida vähem, seda parem). Mõni seinapind võib siiski ka hele olla ja värvi tuua osaliselt.

Edu soovides,
Helen

Esikusse oleks hea planeerida ka tugevam valgustus, mis siis seda rohkem avardab.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.