KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

värvitoonid naturaalse puiduga kodus

Liisali 13.07.2010 15:02

Meie hiljuti soetatud kodus, mis on ehitatud 20a. tagasi, on kasutatud ohtralt naturaalset puitu.
Nii on ka teise korruse magamistoa, väikese poisi toa ja kontoritoa põrandad ja laed kaetud puitlaudisega.
Põrandad lihvime ja õlitame uuesti üle ja laed lihvime ning lakime mattlakiga. Lapse tuba 9m2 aken lõunasse, kontorituba 13m2 aken loodesse ja magamistuba 20m2 aken kirdesse. Kontoritoa kapid on ka sama tooni naturaalsest puidust ja meil juba varasemast ammu olemas.Millised värvitoonid võiksid seinas puiduga kõige paremini kokku sobida? Ja kas kasutada tapeeti või lihtsalt värvida?

Tänud!!!
Liisali

Tsiteeri

Helen 16.07.2010 10:13

Tere,

Võite kaaluda ka lae värvimist valgeks, tõstab lage kõrgemale visuaalselt.
Seinu võite nii värvida kui ka osaliselt tapeeti kasutada, see sõltub ka enda soovist. Kui sobivaid toone omavahel õiges kohas kombineerida, saategi soovitud tulemuse. ei pea olema ainult kõik seinad ainult värvitud või tapeeditud. Sõltub ka stiilist, mööbli paigutusest ja üldkonseptsioonist, valgustusest jms, sellest lähtuvalt saab ka toone kasutada nii, et nad ka soovitult esile tuleksid ja annaksid ruumi vajaliku. Kõik ruumid ei pea ka olema ühesugused- iga ruum kannab oma funktsiooni ja sellele vastavalt tuleks valida ka värvid. Võite ka krohvida.
Kontori ruumis ei soovitaks enam pruuni sisse tuua, pigem siis kasutada heledamaid toone ja soovi korral võib alati aksessuaaridega värvi lisada, mida saab hõlpsasti ka vahetada kui peaks tekikima soov.
Ei tea küll kui vana on laps, aga tasuks arvestada ka siiski tema soovidega (kui on piisavalt vana, et seda avaldada juba). Lastel on neid mänguasju jms tavaliselt ka suht palju, mis ise juba värvi ruumi lisavad ja kui ruum pole ka suur, tasuks üldmulje hoida heledam ja muuga aktsenti lisada (kappide esipaneelid, osaline vaipkate, aknakate, voodikate jne), vajadusel ka 1 seina võib värvi anda.
Magamistoas arvestada samuti enda eelistusi värvide osas.
Tegelikult annab ju igat tooni kasutada puiduga kombineerituna, kui selleks valida õiged pinnad. Alati ei pea olema ka seintel tugevam värvitoon, võib hoopiski muuga aktsenti sisse tuua. Mõndadele seintele võib lisaks tuua siis, mis haakub ka ülejäänuga. Kõik on kombineerimise küsimus. Erinevaid toone on väga palju- roheline, punane, oranz, kollane, hall jne....igat tooni saab veel segada omakorda....sõltub, millised on Teie enda eelistused jm detailid ruumides ning nende paigutus. Kas soovite üldse värve rohkem või pigem tagasihoidlikumat värvigammat, isegi must-valge kombinatsioon oleks teatud ruumides ju kaalutav, lisaks 1 värv aksessuaaridega soovi korral. Oluline oleks jälgida, et üldmilöö oleks tasakaalus ja kõik, mida soovitakse esile tuua/rõhutada ka esile tuleks. Seda saab teha vastava valgustusega ja paigutusega.
Nö liikumist ja aktsenti võite luua hoopis ka materjalidega, tekstuuriga, aga üldmiljöö seejuures heledam- võimalusi on mitmeid.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.