KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Värvivalik väikeses korteris

Külli 27.07.2010 11:35

Tere!
Olen olnud ametis suurema ehitamise-remondiga ja nüüd jõudmas värvivaliku faasi. Mida asjatundjad soovitaksid, kui eelnevalt on paigas, et korterisse jääb alles senine mööbel (tumepruun kummut ja kirst-tüüpi-diivanlaud, samuti sama värvi raamaturiiul ning beežikas-oranž diivan) ning põrandale tuleb suhteliselt neutraalne korkpõrand? Tegu on vana maja ja suurte puitakendega ca 30 m2 korteriga, mis suuruse- efekti saavutamiseks tuleks ilmselt suhtkoht heledaks värvida, aga mida asjatundjad soovitavad pruuni-oranži-beežiga sobitada? Tänud ette!

Tsiteeri

kristel 28.07.2010 11:11

Tere!
Mina olen pigem asjaarmastaja, kuid soovitada ja arvamust avaldada tahaksin ikkagi. Soovitan siis vaadata ajakirju ning sisustusraamatuid, sest sealt leiab tihti väga inspireerivaid fotosid.. nii võib ära tunda, et ohh just see värv sobiks mulle suurde tuppa kõige paremini. Seejärel ostaksin värvikaardid ja mõtleksin kodus veel paar päeva järgi :) Kasutaksin kindlasti ka efektseid tapeete, sest suurus ei ole ainuke oluline efekt, kui tegemist on koduga.. hubasus on ju hea enesetunde jaoks ka vajalik..

Suurust lisab minu arvates ruumile peeglite või lihtsalt peegeldavate pindade kasutamine. taikaefektiga värve soovitaks kasutada neil seintel, kuhu päike peale paistab, et valgus ruumi peegelduks
käisin kord ka vivacolori värvikoolitusel, mis oli täiesti tasuta. otsi infot nende kodulehelt kui see sindki huvitab.. seal tutvustati väga erinevaid värvimistehnikaid ning avas mu silmad lõputute võimaluste ees (mustrid ja tekstuurid jms..)

korkpõrand on minu arvates väga äge valik muide! :) ja see et vana mööbel jääb on eelduseks, et kodu saabki isikupärane ja armas.

soovin südamest edu ja parimaid lahendusi !!
värvide valimine on remondi juures parim osa.. nagu magustoit :)

ootan ka professionaali vastust huviga :)

Tsiteeri

Helen 28.07.2010 21:19

Tere,

Eks neid värve valides tuleb juba ka tervikut silmas pidada: mööbli paigutus, konkreetse ruumi suurus, konseptsioon, valgustus, stiil jm detailid. Ruumi avardamise mõttes oleksid heledamad toonid parem variant, aga see ei välista kombineerimist, et sisse tuua kasvõi natuke muud tooni. Kui hele toon värvi näol tundub liiga igav, võib ju kasutada nt dekoratiivset värvilahendust- annab samuti juba liikuvuse. Võib ka krohvida- ebatasapinnaliselt, kindakrohvi stiilis vms, võib osaliselt tapeeti kasutada- valik on väga lai. Eks neid värvimise ja krohvimise tehnikaid ole ka mitmeid- sõltub, mida taotletakse. Kui ruum on väike ja asju juba samuti palju, hoidke seinad heledamad (saate ju alati mõne pildi lisaks seina panna), võite mängida ka tekstuuri ja mustriga, aksessuaaridega. Kui on ka suurelt aknapinda, oleks parem ehk aknakattega mängida ja seinad siiski neutraalsed hoida.
Toone on tegelt väga palju, iga toon jaguneb veel omakorda- külmad, soojad, on ka omad alatoonid jne. Sõltub ka, millise pruuni ja oranziga on täpsemalt tegu. Et see oranz ehk ka üksikuks ei jääks, tooge seda natuke ka mujal sisse- mustri näol nt või mõni aksessuaar.
Kaldun arvama, et Teie jaoks oleks ehk parem tekstuuri rõhutada.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.